Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ελλάς - Κράτος Δικαίου: Συννελήφθη 90 χρονη επειδή πουλούσε τερλίκια σε πάγκο λαϊκής. Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Εξοργιστικό βίντεο: Φώναζαν στην 90χρονη να μη κουνάει τα δάχτυλά της


Οι αστυνομικοί φαίνεται πως εξάντλησαν κάθε αυστηρότητα στην αντιμετώπιση της 90χρονης


Οργή στην κοινή γνώμη προκαλεί η αντιμετώπιση που έτυχε εντός του αστυνομικού τμήματος η 90 ετών γυναίκα που συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής (22/3), επειδή πουλούσε σε πάγκο λαϊκής αγοράς της Θεσσαλονίκης, μάλλινες παντόφλες (τερλίκια).

Όπως φαίνεται από το βίντεο, ο αστυνομικός, κατά την διάρκεια της διαδικασίας των αποτυπωμάτων, μιλούσε με ιδιαίτερα έντονο ύφος και επιδεικτικά στην υπερήλικη για μην κουνάει τα δάχτυλά της, «πες της να μην κουνάει τα δάχτυλά της, δεν θα το πω δέκα φορές» ακούγεται να λέει ο αστυνομικός προς την κόρη της 90χρονης.

Ο αστυνομικός όπως γίνεται φανερό δεν έχει εξηγήσει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί με αποτέλεσμα η 90χρονη σαστισμένη και μη καταλαβαίνοντας τι της λέει να μην ξέρει που να τοποθετήσει τα δάχτυλά της. Μάλιστα, ο αστυνομικός ανεβάζει αδικαιολόγητα την τόνο της φωνής του βρίζοντας, χωρίς να φαίνεται να έχει αίσθηση ότι έχει να κάνει με μια γυναίκα 90 ετών.

«Είσαι η δεύτερη που το κάνει αυτό κάποιο στα 15 χρόνια μου (υπηρεσίας)», ακούγεται να λέει σε άλλο σημείο ο αστυνομικός και συνεχίζει «θέλω να ειναι χαλαρά τα χέρια σου... ε ρε π@#$η δεν το πιστεύω... μη το κάνεις αυτό σου είπα».




Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. μετά το σάλο που προκλήθηκε με τη σύλληψη

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε εντολή στη Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στη σύλληψη 90χρονης που πουλούσε χωρίς άδεια πλεκτές κάλτσες που φτιάχνει η ίδια στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά την έκταση που πήρε το θέμα, με τη δημοσιοποίησή του σε διάφορα μέσα και στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκε σήμερα εντολή στην Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιές συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.


απο το ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *