Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Επιμένει ο Τσιρώνης μετά τη δήλωση πως «το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο!»

Επιμένει ο Γιάννης Τσιρώνης μετά τη χθεσινή του δήλωση πως «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο», η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο Twitter ότι «πι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του #Καστελλόριζου είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου»; 



Συνοδεύει την ανάρτηση του με έναν παλιό χάρτη της ανατολικής Μεσογείου. 

Η δήλωση που προκάλεσε αίσθηση έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης σε εκπομπή του ΟPEN για τα Ελληνοτουρκικά. 

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο, είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο», είπε ο Γιάννης Τσιρώνης. 

«Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο... δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου... Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο, για παράδειγμα, δεν είναι κάτω από την Κρήτη». 

Η δήλωση Τσιρώνη προκάλεσε αντιδράσεις με τον Δήμαρχο Μεγίστης να αναρωτιέται: Και που ανήκουμε στην Τουρκία; 

Και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε για ανευθυνότητα τον πρώην υπουργό και κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να πάρει άμεσα θέση. 

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο», δήλωσε ο Γιάννης Τσιρώνης, πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β' Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων 



Πηγή: lifo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *