Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Αλμωπίας: Νόμιμη η εκλογή προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου - Η απόφαση

Πολύς λόγος έγινε τελευταία, σχετικά με την εγκυρότητα της απόφασης εκλογής του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με έκπληξή μας δεχτήκαμε αιχμές και ευθείες βολές από την αντιπολίτευση για λανθασμένη τήρηση των σχετικών διαδικασιών, για πλημμελή εκτέλεση των αρμοδιοτήτων και ευθυνών μας που προκύπτουν από νομοθετικές δεσμεύσεις ακόμη και για ανικανότητά μας να χειριστούμε απλές διαδικασίες. Μη αμφισβητώντας φυσικά το αποτέλεσμα της εκλογής, πώς θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί αυτό , μιας και η εκλογή αφορούσε το μοναδικό υποψήφιο, αλλά μόνο τη διαδικασία, δηλαδή αν η ψηφοφορία θα έπρεπε να είναι κρυφή ή φανερή, η αντιπολίτευση προχώρησε στην κατάθεση ενστάσεων στο αρμόδιο εποπτικό όργανο, όπως φυσικά είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Σήμερα και προφανώς γιατί έγινε τόσος λόγος για το τίποτα, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε λάβει θετική επικυρωτική απάντηση των πρακτικών της εκλογής προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας από το αρμόδιο όργανο της περιφέρειας.

Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε την απορία μας σχετικά με τους υψηλούς τόνους στην αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων των κ.κ. Χατζηδημητρίου και Μπίνου και απλά έχουμε να δηλώσουμε την πεποίθησή μας ότι στα ευνομούμενα καθεστώτα, όταν σε μια κούρσα τρέχει ένα άτομο, δεν μπορεί να βγει πρώτο κάποιο άλλο.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ουσία και όχι η τυπολατρία που οδηγεί πολλές φορές σε καθυστερήσεις και άσκοπη σπατάλη ενέργειας, η οποία θα μπορούσε να διοχετευτεί σε εποικοδομητική δράση. 

Σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωση των πολιτών την απόφαση της αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας.


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Μπάτσης Χρήστος 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *