Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος»: Ένας Ισπανός περιηγητής στην Έδεσσα…

Ένας Ισπανός περιηγητής στην Έδεσσα…


Τον Οκτώβρη του 1915 ο Agustí Calvet Gaziel, ξεκινά ένα ταξίδι από το Παρίσι με κατάληξη το Μοναστήρι. Στόχος του είναι να γράψει ένα ρεπορτάζ αναφορικά με την πολεμική κατάσταση της Νότιας Ευρώπης.

Τα πολεμικά χρονογραφήματα του Gaziel έχουν μεγάλη απήχηση και σημαδεύουν την ιστορία της ισπανικής δημοσιογραφίας.

Ο Gaziel συγκέντρωσε μεγάλο μέρος των πολεμικών του ανταποκρίσεων και τις δημοσιεύει σε διάφορα βιβλία. Από αυτά το πιο εντυπωσιακό και πετυχημένο είναι το «ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ». Δημοσιεύεται για πρώτη φορά το 1917 και θεωρείται βασικό βιβλίο για την ισπανική δημοσιογραφία. Η έκδοση του βιβλίου επιχορηγείται από το Υπουργείο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας.


104 χρόνια μετά ο Jaume Casañas Carballido, ιστορικός και Αντιδήμαρχος του Δήμου Cunit, (Tarragona), αναβιώνει το ταξίδι του Gaziel, που ο ίδιος πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του Α’ παγκόσμιου πολέμου.

Μια ξεχωριστή «στάση» θα γίνει στην Έδεσσα, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19.30, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου (Βαρόσι, Έδεσσα).

Με τον Jaume Casañas Carballido συνομιλεί και μεταφράζει ο Σάκης Δήμτσης.

Μουσικές παρεμβάσεις από τον Τάσο Κλημεντίδη.

Είσοδος ελεύθερη.


Η εκδήλωση που διοργανώνει ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» γίνεται σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *