Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Εβδομάδα υγείας από το ΕΠΑΛ και το Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Υγείας» που πραγματοποίησαν το ΕΠΑΛ και το Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη. 
 
Ο Διαβήτης είναι μια από τις πολύ σημαντικές μάστιγες του αιώνα μας, που εξαπλώνεται συνεχώς. Επειδή πολλές φορές δεν παρουσιάζει σημαντικά συμπτώματα δε γίνεται αντιληπτός πριν να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, όπου οι επιπλοκές είναι σοβαρές. Γι αυτόν τον λόγο, οι δράσεις ενημέρωσης είναι κρίσιμες για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας με την στήριξη των Διευθυντών ΕΠΑΛ κας Τερζανίδου Γεσθημανής και Εργαστηριακού Κέντρου κου Κεχαγιά Κωνσταντίνου περιλάμβαναν δωρεάν μέτρηση σακχάρου των πολιτών της Έδεσσας.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της λαϊκής αγοράς πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος- μέτρηση σακχάρου σε πάνω από τετρακόσιους άντρες και γυναίκες, στο περίπτερο που είχε στηθεί από την ΔΗΚΕΔΕ, από τις μαθήτριες του τμήματος Βοηθών Νοσηλευτών, υπό την επίβλεψη των καθηγητριών Νοσηλευτικής κ. Πούτη Μακρίνας και κ. Κωνσταντινίδου Αναστασίας.

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου διοργανώθηκε εκδήλωση-ομιλία ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Του Δήμου Έδεσσας με ομιλητές ήταν τον κ. Φελέκη Θεόδωρο, Ειδικό Παθολόγο-Διαβητολόγο και τη κ. Αρβανίτη Αικατερίνη, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά το πρόβλημα του Διαβήτη και την σημασία της πρόληψης του. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δημάρχου Έδεσσας, του Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, ο Συντονιστής παιδαγωγικού έργου της Περιφέρειάς μας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Διευθυντές Σχολείων, Εκπαιδευτικοί, μαθητές και συμπολίτες μας.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου Δημήτρη και την κ. Ιατρίδου Νατάσσα, Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΕ για την παροχή της αίθουσας, των περιπτέρων και του εξοπλισμού που μας παρείχαν για όλες τις εκδηλώσεις της εβδομάδας υγείας, τον κ. Δεληγιάννη, ιδιοκτήτη εταιρείας ιατρικών συσκευών, για την ευγενική προσφορά των απαραίτητων υλικών που χρειάζονται για να γίνουν οι μετρήσεις, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Έδεσσας, και φυσικά τους ομιλητές της εκδήλωσης ενημέρωσης κ. Φελέκη Θεόδωρο και κα Αρβανίτη Αικατερίνη.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *