Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Ο Δήμος Έδεσσας στη νέα ψηφιακή εποχή με 100% οπτικές ίνες

Στην Έδεσσα υλοποιείται από τον όμιλο ΟΤΕ το πολύ σημαντικό έργο FTTH (Fiber To The Home), που ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τους επομένους μήνες.

Η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες ανάγκες οικιακών καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. 

Ο Δήμος Έδεσσας, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη υψηλότερες ταχύτητες Internet, έχει χορηγήσει τις κατάλληλες άδειες στον Όμιλο ΟΤΕ, προκειμένου να τοποθετήσει νέες υπερσύγχρονες καμπίνες και να περάσει οπτικές ίνες μέχρι τα σπίτια των δημοτών. Μέσα από ένα νέο δίκτυο μήκους 17χλμ., περίπου 4.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις του Δήμου Έδεσσας θα αποκτήσουν πρόσβαση σε εγγυημένες ταχύτητες Internet 100 & 200 Mbps, με 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης σε 1Gbps.

Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *