Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Σύσκεψη συντονιστικού τοπικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλμωπίας

Σύσκεψη εργασίας μεταξύ των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, έλαβε χώρα στις 23 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα ΔΣ του Δήμου Αλμωπίας, με θέμα την αντιμετώπιση των πλημμυρών και των έντονων χιονοπτώσεων.
Συμμετείχαν ο δήμαρχος Αλμωπίας και προεδρεύων της Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Μπάτσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Θεοδωρίδης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Κετικίδης, ο αντιδήμαρχος ΔΕ Εξαπλατάνου Χρήστος Χατζηγιαννίδης, ο Διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας Επιπυραγός κ. Απόστολος Κώνστας, ο υποδιοικητής κ. Γιώργος Τσιρόπουλος, ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας Αστυνόμος Β’ κ. Μιχάλης Μαριόλης, η δασάρχης Αλμωπίας κα Άννα Πουσίνη, ο κ. Σήφης Παπαδόπουλος εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Πέλλας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης, τόνισε την αξία της συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων της πολιτείας, των υπηρεσιακών παραγόντων και των τοπικών κοινοτήτων. Μόνο με συντονισμό και καλή πίστη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακραία φαινόμενα όπως οι πλημμύρες και οι έντονες χιονοπτώσεις.

Ο αντιδήμαρχος Τάσος Θεοδωρίδης τόνισε την ετοιμότητα του Δήμου μας ως προς την προμήθεια αλατιού και την άμεση συμμόρφωση με το εθνικό σχέδιο δράσης για τις πλημμύρες, τοποθετώντας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σχετικές προειδοποιητικές πινακίδες στις ιρλανδικές διαβάσεις.

Ο επιπυραγός κ. Κώνστας αναφέρθηκε στην ανάγκη καταγραφής των μηχανημάτων έργων και των διαθέσιμων αγροτικών μηχανημάτων ανά τοπική κοινότητα ώστε να μπορούν να οργανώνονται καλύτερα οι επιχειρησιακές επεμβάσεις. Επίσης αναγνώρισε την σημασία των τοπικών εθελοντικών ομάδων καθώς και την έγκαιρη καταγραφή των ευπαθών ομάδων.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την αξία της πρόβλεψης η οποία επικεντρώνεται στον έγκαιρο καθαρισμό των υδάτινων υδροφορέων και των φρεατίων, στην καλή κατάσταση των δρόμων πρόσβασης και στην αξιοπιστία των υδροστομίων πυρόσβεσης.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκαν από την πλευρά του Δήμου, δράσεις πρόβλεψης και καταστολής για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές όπως:

η ένταξη δημοτικών δασών στο τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ με σκοπό την κατασκευή δρόμων πρόσβασης, δεξαμενών και εγκατάσταση συστημάτων επικοινωνίας.

η δημιουργία συστήματος πρόβλεψης πλημμυρών με εγκατάσταση συστήματος μετεωρολογικών σταθμών στις λεκάνες απορροής των κυριότερων ποταμών του Δήμου μας, σε συνεργασία πάντα με το Δασαρχείο Αριδαίας.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εισήγηση του κ. Σήφη Παπαδόπουλου ο οποίος παρουσίασε μια λεπτομερή επιστημονική υδρολογική μελέτη, που εκτός από καταπέλτης εναντίον της υποτιθέμενης υδρολογικής υποβάθμισης της περιοχής της Αλμωπίας, είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλμωπίας.

Με το πέρας της σύσκεψης, ακολούθησε κέρασμα εορταστικών εδεσμάτων από τον δήμαρχο, ο οποίος ευχήθηκε στους παρευρισκομένους καλές γιορτές.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *