Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

3 τροφές που ωφελούν τα δόντια

Είναι γνωστό ότι τροφές με έντονα χρώματα, όπως τα ροφήματα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του χρώματος στα δόντια.

Αυτά είναι το κρασί, το τσάι και οι σάλτσες. Γνωρίζετε όμως πως υπάρχουν εξίσου τροφές που προστατεύουν τα ούλα, βοηθούν να διατηρήσετε το λευκό των δοντιών και προστατεύουν από την τερηδόνα;

Για τα ούλα κόκκινες πιπεριές

Μπορεί πάντα να δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στα δόντια, αλλά και τα ούλα αξίζουν την ίδια ακριβώς προσοχή. Αν μάλιστα ματώνουν δεν πρέπει να το αγνοήσετε, καθώς μπορεί να οφείλεται σε σε έλλειψη βιταμίνης C.

Οι κόκκινες πιπεριές είναι γεμάτες με βιταμίνη C που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη στοματική υγεία, καθώς βοηθά στο χτίσιμο γερών δοντιών και ούλων. Παίζει επίσης ρόλο στη σύνθεση του κολλαγόνου, το οποίο απαιτείται για τη δημιουργία των συνδετικών ιστών, συμπεριλαμβανομένων των οστών, των αιμοφόρων αγγείων και των ούλων.

Για πιο καθαρά δόντια σέλινο

Γνωρίζατε ότι το σέλινο καθαρίζει φυσικά τα δόντια ενώ όταν τρώγεται παράγεται σάλιο το οποίο εξουδετερώνει ακόμα και τα οξέα; Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό κι έτσι βοηθά να απομακρύνονται από τη στοματική κοιλότητα υπολείμματα τροφών.

Για τερηδόνα τσένταρ

Για το τέλος σας έχουμε το καλύτερο! Σύμφωνα με τους ειδικούς της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών, το τυρί και γενικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθούν στην εξουδετέρωση των οξέων που παράγονται από τους μικροοργανισμούς της οδοντικής πλάκας και οδηγούν στη φθορά των δοντιών. Συγκεκριμένα μάλιστα το τυρί τσένταρ προσφέρει σημαντική προστασία κατά της τερηδόνας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *