Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΦΣ "Μέγας Αλέξανδρος": Βιβλιοπαρουσίαση στην Έδεσσα

Το βιβλίο του Γιώργου Μαυρίδη με τίτλο «Και όμως …νικήσαμε» (εκδόσεις Στοχαστής) παρουσιάζει ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στις 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Άκης Αναστασίου, φυσικός

Δημήτρης Βάλτσης, δάσκαλος

και ο ίδιος ο συγγραφέας

Αποσπάσματα διαβάζει από το βιβλίο: Χριστόδουλος Φανιόπουλος, εκπαιδευτικός

Συντονίζει η Κατερίνα Αθανασίου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος».


Το βιβλίο του Γιώργου I. Μαυρίδη, «Και όμως… Νικήσαμε», είναι μια πυκνή, μεστή μαρτυρία, με ιδιαίτερες αναφορές και στην Έδεσσα, αφού έζησε τα μαθητικά του χρόνια (2ο δημοτικό σχολείο Έδεσσας) σε μια πολύ δύσκολη εποχή (Εμφύλιος πόλεμος).

Ο συγγραφέας

Ο Γ.Ι. Μαυρίδης γεννήθηκε στην Καλλίπολη του Νόμου Πέλλας το 1937 από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Σπούδασε ιατρική στο Α.Π.Θ. και πήρε την ειδικότητα του παιδίατρου. Διορίστηκε στο ΠΙΚΠΑ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Κ.Υ. Διαβατών ως διευθυντής, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2004. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Γεωργία Βουκάλη και έχουν μια κόρη την Ιωάννα. Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *