Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Η Τουρκία επιμένει στην πολιτική των προκλήσεων - Νέος χάρτης που εμπλέκει το Καστελόριζο

Η Τουρκία συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων χρησιμοποιώντας το Κατελόριζο.

Αυτή τη φορά ήταν ο διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαγατάι Ερτσιγές, ο οποίος ανέβασε χάρτη που απεικονίζει το Καστελόριζο και την αντικείμενη τουρκική ακτή κάνοντας ένα προκλητικό σχόλιο.

«Το να πιστεύεις ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και 570 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι γελοίο», έγραψε.

Μάλιστα ο Τούρκος αξιωματούχος δεν περιορίστηκε μόνο εκεί, καθώς με δεύτερη ανάρτησή του και απαντώντας σε άλλο χρήστη του Twitter, αναφέρει ότι δεν είναι δική του άποψη, αλλά πρόκειται για μια κοινή ορολογία που έχει βάση στο διεθνές δίκαιο.

Εντωμεταξύ την ίδια ώρα στο πλαίσιο τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, αντιπροσωπείες των δύο χωρών με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, τον πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, τον πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, θα συναντηθούν στην Άγκυρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *