Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: 99 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Ακυρώνονται οι παρελάσεις

Τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνονται, η κυβέρνηση λαμβάνει ολοένα και περισσότερα μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.


Ήδη από χθες έγινε γνωστό ότι κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα για 15 ημέρες, ενώ όπως ανακοινώθηκε, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες, ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -99 συνολικά

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.
Τρεις ασθενείς διασωληνώθηκαν

Δύο από τους ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Πριν από λίγο έγινε γνωστό, από άτυπη ενημέρωση του υπ. Υγείας ότι έχει διασωληνωθεί και δεύτερος ασθενής στην Πάτρα. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Ο συντονισμός κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορωνοϊού απασχόλησε τη σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης -με την έξαρση του κορωνοϊού- σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Στη σύσκεψη για τον κορωνοϊό μετείχαν επίσης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού 'Εργου Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.
 
 
 
 
Πηγή: iefimerida.gr 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *