Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: «Ό,τι ισχύει για δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες»

Ποιο το μήνυμα του Ελληνα πρωθυπουργού

«Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος». Με αυτό ως μότο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση ότι τα κρούσματα κορωνοϊού φθάνουν και επισήμως τα 99, κάνει σαφές ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει και θα λάβει οποιαδήποτε μέτρα κρίνει απαραίτητα για να μην εξαπλωθεί ο ιός.

«Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου. Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. δημόσιος και ιδιωτικος τομέας καλούνται να συνεργαστούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός για τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού.

«Η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα. Πρέπει να περιοριστούν οι συνέπείες του. Από σήμερα ειιδκή άδεια σε εργαζόμενους γονείς. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη» συμπλήρωσε.

«Δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε. Προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου. Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Η πίστη αρχίζει συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών» συμπλήρωσε.





Πηγή: Ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *