Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ - Τέλεσε λειτουργία παρά την απαγόρευση

Συνελήφθη ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ καθώς χθες Παρασκευή (20/3) άνοιξε τον Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, την οποία τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγόρευση. Μάλιστα, οι καμπάνες χτυπούσαν κανονικά, καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης δέχτηκε την επίσκεψη ενός αστυνομικού στην εκκλησία, ο οποίος του ζήτησε να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα του νησιού όπως κι έγινε, καθώς οι Αρχές ήθελαν να αποφύγουν την ένταση στον Ιερό Ναό και με τους πιστούς συγκεντρωμένους. Ο Μητροπολίτης είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε φτάσει ακόμα η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του ξεκαθαρίστηκε πως την επόμενη φορά θα περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.
 
 
 
 
 
 
απο το ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *