Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Προτάσεις Δήμου Σκύδρας για την αξιοποίηση του xρόνου μας μένοντας σπίτι

Μένουμε σπίτι λοιπόν. Χρόνος διαθέσιμος για πολλά πράγματα. Βέβαια, ο χρόνος παραμονής στο σπίτι μπορεί να μας φαίνεται και να φαντάζει πολύς, ωστόσο δεν είναι ατελείωτος και θα συμφωνούσαμε όλοι ότι καλό είναι να τον αξιοποιούμε δημιουργικά κι όχι να τον αφήνουμε να περνάει άσκοπα κι άστοχα.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αναζητήσει κι επιλέξει ωφέλιμες και χρήσιμες ενασχολήσεις και διεξόδους.

Είμαστε, λοιπόν, στο σπίτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε απομονωμένοι κι αποκλεισμένοι.

Η δημιουργικότητα, η έκφραση, ο (δια)λογισμός του νου και του πνεύματος δεν εγκλωβίζονται, είναι πάντα ελεύθερα, ανεξάρτητα, ελπίζοντας κι αισιοδοξώντας για το καλύτερο.

Βέβαια τώρα, έχουμε στη διάθεσή μας τη σύγχρονη τεχνολογία που μας προσφέρει τεράστιες δυνατότητες κι ευκαιρίες πρόσβασης κι επικοινωνίας, πέρα φυσικά από την τηλεργασία, και σε διάφορους τομείς, όπως είναι η εκπαίδευση, η επιμόρφωση, ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία.

Έτσι, μπορούμε να ταξιδέψουμε χωρίς περιορισμούς, να περιηγηθούμε, να γνωρίσουμε ή να ξαναθυμηθούμε γεγονότα και συμβάντα που μας ενδιαφέρουν αλλά μέχρι τώρα δεν βρίσκαμε το χρόνο να το πράξουμε.

Ο Δήμος Σκύδρας, ο Δήμος μας, λοιπόν, θέλοντας να συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου μας στο σπίτι, προτείνει, σε πρώτη φάση ( θ΄ακολουθήσουν κι άλλες) την επίσκεψη στις παρακάτω ιστοσελίδες πολιτισμού και ψυχαγωγίας, για όλες και για όλους τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο οποιασδήποτε ηλικίας. Ενδεικτικά αναφέρονται:


Ηλεκτρονικό αναγνωστήριο e-reading room: δωρεάν ηλεκτρονικός δανεισμός 2.500 τίτλων βιβλίων από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας.


Μικρός αναγνώστης: μπορείτε να ακούσετε και να διαβάσετε παιδικά βιβλία
http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria.asp


Ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού θεάτρου: θεατρικές παραστάσεις για παιδιά
http://www.nt-archive.gr/plays.aspx


Ανοικτή Βιβλιοθήκη: ελεύθερη πρόσβαση σε ελληνικά ψηφιακά βιβλία
https://www.openbook.gr/category/literature/


Μουσεία

Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, www.pella-museum.gr


Μουσείο Ακρόπολης, www.theacropolismuseum.gr/el/content/ekpaideftiko-yliko


Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας www.namuseum.gr


Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης www.amth.gr


Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης- εκθέσεις
https://www.amth.gr/exhibitions


Λευκός Πύργος www.lpth.gr/


Νομισματικό Μουσείο www.nummus.gr


Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο www.ebyzantinemuseum.gr


Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού www.mbp.grΚαλή ανάγνωση, καλή περιήγηση, με ιδιαίτερη προσοχή στις παγίδες που μπορούν να κρύβουν άγνωστες ιστοσελίδες, μηνύματα κι επαφές στο διαδίκτυο, ειδικά για τα παιδιά. 


Δήμος Σκύδρας: Είμαστε εδώ. Είμαστε μαζί και συνεχίζουμε!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *