Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

"Η σωστή διαχείριση των ανακυκλώσιμων στην εποχή του κορονοϊού είναι καθήκον όλων μας"


Απαντώντας στις δικαιολογημένες ερωτήσεις πολιτών και φίλων της παράταξης σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών κατά την διάρκεια της πανδημίας η παράταξη "Οικολογία - Πράσινη Λύση" προτρέπει:


• Να μην πετιούνται μέσα προστασίας όπως μάσκες, πλαστικά γάντια, αντισηπτικά μαντήλια και άλλες συσκευασίες απολυμαντικών μέσα στους μπλε κάδους αλλά να τοποθετούνται μαζί με τα κοινά απορρίμματα στους πράσινους.

• Η σακούλες να κλείνονται επιμελώς και να μην τοποθετούνται σε καμιά περίπτωση παραπλεύρως των πράσινων κάδων. Σε περίπτωση πληρότητας των κάδων να αναζητηθεί άλλος πλησιέστερος με διαθέσιμη χωρητικότητα ή η σακούλα να πετιέται την επόμενη μέρα.

• Θα πρέπει να γίνεται χρήση τρων ειδικών πεντάλ των κάδων όπου υπάρχουν και όταν αυτά απουσιάζουν ή δεν λειτουργούν το άνοιγμα του κάδου να γίνεται κατά προτίμηση με αντισηπτικό μαντηλάκι ή με την ελάχιστη δυνατή επαφή.

• Σε περίπτωση που υπάρχει κρούσμα του κορονοϊού στο σπίτι να μην γίνεται διαχωρισμός ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ να υπάρχει επιπρόσθετη προσοχή στο καλό κλείσιμο των σακουλών.

• Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεση αναστολή κάθε τυχόν μορφής ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού και πλαστικού σε δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές μονάδες.

Είναι κρίσιμο καθήκον όλων μας να ακολουθήσουμε τις παραπάνω οδηγίες σε ότι αφορά τα ανακυκλώσιμα υλικά όσο διαρκεί η εξάπλωση της πανδημίας.
 
 
Το Γραφείο Τύπου της Παράταξης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *