Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Δήμος Αλμωπίας: Ανακοίνωση για τον κορωνοϊό

Μέτρα του Δήμου Αλμωπίας για τη διακοπή της αλυσίδας διάδοσης του κορωνοϊού
Αγαπητοί συμπολίτες, 

Δυστυχώς ο Κορωνοϊός χτυπά και τη δική μας πόρτα. Καλούμαστε, ως χώρα, να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να βγούμε όσο το δυνατό, ακέραιοι από αυτή τη δοκιμασία. Σύμφωνα με κάποιες επιστημονικές προβλέψεις, 2 στους 3 από εμάς θα νοσήσουμε από τη μεταδοτική αυτή νόσο.

Στις δύσκολες αυτές ώρες, πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να κοιτάξουμε το πρόβλημα στα μάτια. Πάνω από όλα, εμείς οι ίδιοι ως άτομα πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας ώστε να μειώσουμε, όσο γίνεται και περνά από το χέρι μας, την πιθανότητα να νοσήσουμε εμείς και οι οικείοι μας. 

Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Αλμωπίας λαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα:

Από σήμερα και μέχρι τις 25 Μαρτίου, κλείνουν όλες οι παιδικές χαρές και τα υπαίθρια πάρκα και απαγορεύεται η χρήση τους.

 Από σήμερα και μέχρι νεωτέρας, κλείνουν όλοι οι χώροι άθλησης, ανοιχτοί και κλειστοί,  του Δήμου μας.  Κλείνουν όλα τα τμήματα υποδομών των αθλητικών σωματίων. 

Από σήμερα και μέχρι 22 Μαρτίου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών του Δήμου μας. Η απόφαση αυτή μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Φυσικά δε θα χρεωθούν τα αντιστοιχούντα τέλη.

Δηλώσεις – διορθώσεις τετραγωνικών ακινήτων, δε θα γίνονται δεκτές από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω internet στην ειδική πλατφόρμα (https://tetragvnika.govapp.gr). Επισημαίνουμε ότι έχει ήδη δοθεί παράταση δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών, έως 30 Ιουνίου 2020.

Για Πιστοποιητικά και Βεβαιώσεις δημοτολογίου (ληξιαρχικές πράξεις, βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης κλπ), οι πολίτες θα κάνουν τηλεφωνικά την αίτηση στα τηλέφωνα για το δημοτολόγιο: 

2384350264
2384350266
2384350267

Για το ληξιαρχείο Αριδαίας:

Τηλέφωνο 2384350268 και
Fax 2384021368

Και για το ληξιαρχείο Εξαπλατάνου:

Τηλέφωνο 2384350312 και
Fax 2384041000

Ειδικά για τα ληξιαρχεία, όποια έντυπα στοιχεία και παραστατικά είναι απαραίτητα για τη διεκπεραίωση της αίτησης, θα αποστέλλονται αρχικά με fax και θα επιδεικνύονται κατά την παραλαβή του πιστοποιητικού.

Ταυτόχρονα με την τηλεφωνική του αίτηση, ο πολίτης θα ενημερώνεται για το χρόνο που θα είναι έτοιμο το πιστοποιητικό, ούτως ώστε να προσέλθει συγκεκριμένη μέρα και ώρα, στο Δήμο ή το Γραφείο Δημοτολογίου, για να το παραλάβει.

Ενημερώνονται οι μηχανικοί ότι οποιαδήποτε συνεργασία με την Πολεοδομία, θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Οι πολίτες, πριν την επίσκεψή τους στην Πολεοδομία, θα καλούν στο 2384022711 ώστε να προεκτιμάται η αναγκαιότητα της επίσκεψης ή αν μπορεί ο πολίτης να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά. 

Για κάθε υπηρεσία ή συναλλαγή με τα ΚΕΠ, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά, προκειμένου να εξυπηρετούνται, στα τηλέφωνα:

ΚΕΠ Αριδαίας 2384028036
ΚΕΠ Εξαπλατάνου 2384042206

Σε περίπτωση που κατά την τηλεφωνική επικοινωνία δεν είναι δυνατή η πλήρης εξυπηρέτηση του πολίτη, αυτός θα συνεννοείται με τον αρμόδιο υπάλληλο για την εξυπηρέτησή του με προσωπική παρουσία του στα ΚΕΠ. 

Να σημειώσουμε ότι οι ώρες εξυπηρέτησης των ΚΕΠ είναι πλέον 7.30πμ – 3.00μμ.

Καταλαβαίνουμε όλοι τι βάρος σηκώνουν τα ΚΕΠ. Ως Δήμος, προσπαθούμε για παράταση κάποιων διαδικασιών που εκτελούνται από αυτά. Φυσικά είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιπλέον επιβάρυνσή τους με πρόσθετες διαδικασίες της Περιφέρειας. Πρόκειται όχι μόνο για την υγεία των υπαλλήλων, αλλά και για την υγεία όσων προσέρχονται στα ΚΕΠ προς εξυπηρέτηση. 

Το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και το κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλμωπίας, πρόσφατα ανακοίνωσαν την παράταση υποβολής αιτήσεων των προνοιακών επιδομάτων για 3 μήνες και του ΚΕΑ και επιδόματος στέγασης για 1 μήνα. Ως εκ τούτου, δεν είναι απαραίτητη η προσέλευση των δημοτών στο χώρο του τμήματος άμεσα και κάθε συναλλαγή μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά, στο τηλέφωνο 2384021300.

Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με το Δήμο, οι πολίτες θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα αντίστοιχα τμήματα του Δήμου. Οι τηλεφωνικοί αριθμοί βρίσκονται στον ιστότοπο  του Δήμου Αλμωπίας.

Τέλος προβαίνουμε σε περιορισμό ή αναστολή των υπηρεσιακών μετακινήσεων εκτός έδρας.
Φίλοι μου, 

Κανένα μέτρο, όσο σκληρό κι αν είναι, δεν είναι ικανό από μόνο του να αποδώσει χωρίς την δική μας σύνεση και προσπάθεια. 

Εμείς θα σώσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας.
Μένουμε σπίτι! Δεν είναι απαίτηση, είναι ανάγκη!
Αν δε βρίσκουμε αντισηπτικά, ας απολυμαίνουμε με οινόπνευμα.
Ας κρατηθούμε μακριά από κισσέ και δημόσιους χώρους.
Ας προσέχουμε για να έχουμε! Για να έχουμε δυνάμεις για το αύριο.
Είμαστε όλοι εδώ και ο καθένας μόνος του για να δοκιμαστούμε στα δύσκολα.
Και θα πετύχουμε! Γιατί μπορούμε!


Χρήστος Μπάτσης

Δήμαρχος Αλμωπίας



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *