Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Η Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στους Τσάκους Αλμωπίας

Η μακραίωνη παρουσία του Ποντιακού Ελληνισμού με την ταυτόχρονη πνευματική καλλιέργεια και την τεράστια πολιτιστική και οικονομική άνθηση που κατόρθωσαν, δε θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητη από την τουρκική κυβέρνηση.

Η τελευταία μετά την εθνικιστική έξαρση που σημειώθηκε τον 19 αιώνα προσπάθησε με κάθε τρόπο να κατευνάσει οτιδήποτε μη οθωμανικό. Αποτέλεσμα η Γενοκτονία ολόκληρων εθνών, Αρμενικού και Ποντιακού.

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες των λόγιων / εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων, Γερμανού Καραβαγγέλη και Χρύσανθου, το όραμα για τη δημιουργία ανεξάρτητης Ποντιακής Δημοκρατίας έμεινε ανέφικτο και ένα ολόκληρο γένος γενοκτονήθηκε μετά την απόβαση του Κεμάλ και του στρατού του στην Σαμψούντα στις 19 Μαΐου του 1919. 353.000 ψυχές χάθηκαν άδικα, πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν ψυχικά.

Χρέος μας λοιπόν η παρουσία στις εκδηλώσεις που αφορούν την μνήμη αυτών των ανθρώπων, όχι μόνο για να αποδώσουμε φόρο τιμής αλλά και για να πετύχουμε την αναγνώριση της από τη διεθνή σκηνή.

ΕΔΩ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ''ΡΑΤΣΕΣ'' ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ, ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ!!!!



Παπαδόπουλος Θεόφιλος
Φιλόλογος - Ιστορικός

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *