Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Δήμητρα Δουλη: "Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα κληθούν πολύ σύντομα να εκλέξουν υδρονομείς για τις κοινότητες του Δήμου μας σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τη χώρα"

Για την πρόσληψη προσωπικού με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για την αντιμετώπιση εποχιακών αναγκών της υπηρεσίας άρδευσης (υδρονομείς) κατέθεσα σήμερα το πρωί στον Πρόεδρο της κοινότητάς μας την παρακάτω πρόταση με αρ. Πρωτοκόλλου 7259 κοινοποιημένη στους: 

1) κ. Δήμαρχο Αλμωπίας
2) κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
3) Τοπικό Συμβούλιο Φούστανης
4) Κατοίκους Φούστανης



Κύριε Πρόεδρε, 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα κληθούν πολύ σύντομα να εκλέξουν υδρονομείς για τις κοινότητες του Δήμου μας σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τη χώρα.
Η ανεργία είναι στα ύψη και μια νέα οικονομική κρίση, προ των πυλών.
Κύρια κριτήρια για την επιλογή υδρονομέων πρέπει να είναι η ανεργία αλλά και η εμπειρία.
Δεύτερο κριτήριο πρέπει να είναι η γνώμη των τοπικών συμβουλίων, τα οποία έχουν την ευθύνη της περιουσίας της κοινότητας, των αρδευτικών και άλλων συγκροτημάτων.
Πάραυτα δεν έχω από εσάς κ. Πρόεδρε καμιά ενημέρωση, γενικώς.
Επειδή η Τ.Κ. Φούστανη είναι καθαρά μια γεωργική κοινότητα που οι περισσότεροι κάτοικοι ζούνε από την εκμετάλλευση των χωραφιών τους θα ήθελα να γνωρίζω, ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι υδρονομείς για την κοινότητα μας και προτείνω η εκλογή από το Δ.Σ να γίνει μετά από εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου και όχι μόνο από τον Πρόεδρο. Κατόπιν τούτου θέλω να τονίσω ότι καλό θα ήταν πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να είχαμε εν γνώσει μας και αναλυτικό πίνακα των προϋποθέσεων και των νομίμων δικαιολογητικών εκάστου ενδιαφερομένου για λόγους καθαρά αντικειμενικούς, ισόνομους, προσδοκώντας την ευημερία της τοπικής μας κοινότητας.
Σας υπενθυμίζω κ. Πρόεδρε και κυρίως για την περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ότι:
Με την παράγραφο 5 του άρθρου 58 του νόμου 3966/2011 "Θεσμικό Πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και λοιπές διατάξεις", στις εξαιρέσεις του ν. 3812/2009 προστίθενται και οι υδρονομείς άρδευσης οι οποίοι προσλαμβάνονται από τους δήμους με τη διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις του Β.Δ. «Περί αστυνομίας επί των αρδευτικών υδάτων», με τις οποίες προσδιορίζονται ζητήματα όπως, η διαδικασία πρόσληψης, ο αριθμός των υδρονομέων, τα καθήκοντά τους, το διάστημα της αρδευτικής περιόδου κατά την οποία προσλαμβάνονται, καθώς και οι πόροι από τους οποίους καταβάλλεται η αμοιβή τους.
Η επέκταση της εξαίρεσης και στην κατηγορία αυτή δικαιολογείται από τα ιδιαίτερα καθήκοντα που ασκούν κατά την αρδευτική περίοδο, το ειδικό ωράριο εργασίας τους, καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, τις συνθήκες εργασίας τους κλπ . Σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.1 Β.Δ 28.3/15.4.1957, για την εκλογή των υδρονομέων αποφασίζει το Δημοτικό συμβούλιο.
Γι αυτό και πρέπει όλοι οι δημότες να έχουν ίση μεταχείριση απέναντι των αναγκών, για να μπορέσει να λειτουργήσει ο θεσμός της Δημοκρατίας.
Στην περίπτωση κ. Πρόεδρε που υπάρχουν ενδοιασμοί, σχετικά με την αναγκαιότητα σύγκλισης ή λειτουργίας των τοπικών συμβουλίων , σ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που ζει ολόκληρη η χώρα μας, σας παραθέτω τον νόμο που θα βοηθήσει το έργο σας :
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/11.03.2020 τεύχος A’) “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” και συγκεκριμένα στο άρθρο 10 “Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19” και στην παράγραφο 1 ορίζεται ρητά ότι: «Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεων συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα είτε δια περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του Ν. 3852/2010, είτε δια τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο.
Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των συμβουλίων οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
Θέτοντας υπόψη σας όλα τα παραπάνω περιμένω εγγράφως την απάντηση σας.
Εύχομαι σε όλους καλό έργο για το καλό των δημοτών, των προβλημάτων και των αναγκών της τοπικής μας κοινότητας.


Με εκτίμηση Δούλη Δήμητρα
Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Φούστανης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *