Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

«Συμπαράσταση στην πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Έδεσσας»


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αιρετής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ενώνει την «φωνή» του μαζί τις υπόλοιπες «φωνές» συμπαράστασης προς την πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Έδεσσας. Έχοντας πλήρη επίγνωση των δραματικών ωρών που βιώνουν τα Νοσοκομεία του Ν. Πέλλας και οι εργαζόμενοι σε αυτά καθώς και του αγώνα που δίνουν για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, θεωρούμε ότι το ελαχιστότατο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμπαρασταθούμε και να προστατέψουμε τους «ήρωες» της πρώτης γραμμής .

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Έδεσσας , προφανώς εκτός πραγματικότητας, θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να τιμωρήσει τους «ενοχλητικούς» συνδικαλιστές που αναδεικνύουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης που δεν φρόντισε να ενισχύσει με Ανθρώπινο δυναμικό, επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και χρηματοδότηση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, σέρνοντας στα Δικαστήρια την πρόεδρο των εργαζομένων για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» .

Ποιο ήταν τελικά το «ατόπημα» της προέδρου που την οδηγεί στις αίθουσες των Δικαστηρίων;

Με συνέντευξη της , στο τοπικό τύπο, ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Έδεσσας , ασκώντας κριτική σε παραλείψεις και καθυστερήσεις και στην έλλειψη ενός σοβαρού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας από τη Διοίκηση και την Κυβέρνηση, λέγοντας πολύ απλά την αλήθεια . Μια αλήθεια που βιώνουν καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, αλλά και οι πολίτες που προσέρχονται για να νοσηλευτούν. Ελλείψεις μεγάλες σε αναγκαίο προσωπικό, με χωροταξικά και οργανωτικά προβλήματα Κλινικών, με προφανείς ελλείψεις σε ΜΑΠ. Μάλιστα, η θέση της προέδρου, σαν Προϊσταμένη της ΜΕΘ, δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και αξιοπιστία σε όσα αναφέρει με τις δηλώσεις της.

Η Διοίκηση επέλεξε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά , ποινικοποιώντας την συνδικαλιστική δράση της προέδρου , καταστρατηγώντας με αυτό τον τρόπο το αρ.46 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα όπου ρητά αναφέρεται ότι : « Άρθρο 46 Συνδικαλιστική ελευθερία και δικαίωμα απεργίας 1. Η συνδικαλιστική ελευθερία και η ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών με αυτήν δικαιωμάτων διασφαλίζονται στους υπαλλήλους».

Εμείς στηρίζουμε και είμαστε δίπλα στη πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Έδεσσας , αναγνωρίζοντας την προσπάθεια της να προστατέψει τις ζωές των συμπολιτών της. Αποδοκιμάζουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης της συνδικαλιστικής δράσης .


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!Το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων Αιρετής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *