Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο 2021


22 Σεπτεμβρίου 2021, Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο.

Κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τις 16-22 Σεπτεμβρίου (Εuropean Mobility Week).

Το φετινό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, είναι «Ασφαλείς και υγιείς με την βιώσιμη κινητικότητα». Ο κάθε πολίτης ατομικά και όλοι μας συλλογικά οφείλουμε προς τον πλανήτη γη και τον οικισμό μας, να αλλάξουμε τρόπο σκέψης σχετικά με τα αυτοκίνητα. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ζούμε μία ιστορική μεταβολή στον τρόπο ζωής, όπου το αυτοκίνητο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας λόγω της αυξημένης χρήσης του. Αυτό έχει σημαντικές και απρόβλεπτες επιπτώσεις και αποτελεί σημαντικό παράγοντα περιβαλλοντικών, κοινωνικών και αισθητικών προβλημάτων.

Μεγάλη πρόκληση για εμάς είναι η ελαχιστοποίηση χρήσης του αυτοκινήτου εντός των οικισμών και ταυτόχρονα η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Ο Δήμος μας μπορεί να γίνει πιο πράσινος, ασφαλής, προσβάσιμος και φιλικός για τη διαβίωση των πολιτών.

Ας σκεφτούμε τις νέες γενιές, τα παιδιά μας και τον κόσμο, που πρέπει να κληροδοτήσουμε σε αυτά. Ας είναι η φετινή 22α Σεπτεμβρίου μία αφετηρία για όλους, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά την επόμενη μέρα. Σήμερα ας αφήσουμε το αυτοκίνητο μας σπίτι.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο. Επιλέγουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, αλλάΖΟΥΜΕ τις συνήθειές μας.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΝΤΣΗΣ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *