Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Επάγγελμα πολιτικός - του Ιωάννη Ευθυμιάδη


Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος έχει μια τάση αισιοδοξίας για το μέλλον, όσο αφορά την οικονομική και επαγγελματική του αποκατάσταση. Αυτό φυσικά εξαρτάται από τις ικανότητες του καθενός. Έτσι προκύπτουν τα διάφορα επαγγέλματα όπως είναι ο μηχανικός, δάσκαλος, φούρναρης κ.λπ. Από το επάγγελμα που ασκείς έχεις και ένα οικονομικό εισόδημα.

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ήδη είναι αποκαταστημένοι επαγγελματικά και οικονομικά για παράδειγμα γιατροί, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί κ.α.

Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι να μην είναι ικανοποιημένοι από το επάγγελμα που ασκούν και ψάχνουν ένα νέο επάγγελμα του πολιτικού, “μυστήριο”.

Αντιθέτως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που είναι οικονομικά ανεξάρτητοι, οι οποίοι προέρχονται με το χαρακτηρισμό από «μεγάλα τζάκια». Αυτοί είναι πιο δυστυχισμένοι από τους άλλους διότι δεν ασκούν κάποιο επάγγελμα είναι ανεπάγγελτοι και το μόνο πράγμα που προσδοκούν είναι να ασχοληθούν με το επάγγελμα του πολιτικού. Είναι αυτό που λένε λαϊκά ότι αυτοί χόρτασαν από λεφτά αλλά δεν χόρτασαν από δουλειά, σε αντίθεση με το λαό είναι ότι ο λαός χόρτασε από δουλειά αλλά δεν χόρτασε λεφτά.

Στην πολιτική, στα ιδιωτικά και στα δημόσια επαγγέλματα όπως γνωρίζουμε υπάρχουν τρείς βασικοί στόχοι αισιοδοξίας, να ξεκινάς σαν απλός (ανειδίκευτος) εργαζόμενος και να φτάνεις ως την θέση του προϊστάμενου. Στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα είναι το ίδιο με αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική.

Ξεκινούν με την τοπική αυτοδιοίκηση του δημάρχου (δημόσιες σχέσεις) για να φτάσουν στον στόχο του βουλευτή. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος αυτών των ανθρώπων. Εξασφαλίζουν σε μια ή δυο τετραετίες μια δεύτερη σύνταξη που προβλέπει ο νόμος όπου ψηφίστηκε από τους τριακόσιους της βουλής, με επικύρωση από τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Σε σύγκριση με τον εργαζόμενο που τον βάζεις όριο να έχει 4,5 ή 5 χιλιάδες ένσημα αλλιώς δεν παίρνει σύνταξη. Το κράτος οφείλει να δίνει σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους αναλογική με πόσα ένσημα θα έχει ο καθένας. Τουλάχιστον να έχει από 5 χρόνια και πάνω εργάσιμα, αυτό που ισχύ σε Ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε στην Ευρώπη και δεν τηρούμε τον Ευρωπαϊκό νόμο όσο αφορά τους εργαζόμενους. Ένας βουλευτής που έχει εξασφαλίσει την θέση του παραμένει πάλει ανικανοποίητος. Όπως φαίνεται και στην πολιτική δεν υπάρχει όριο.

Ο δεύτερος στόχος αυτών των ανθρώπων είναι να γίνουν υπουργοί, το μεγαλείο της πολιτικής. Όμως από βουλευτής για να γίνεις υπουργός πρέπει να έχεις τρομερή ικανότητα, να είσαι άριστος κολυμβητής των καταδύσεων.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι ο κάθε πολιτικός με την άλφα πολιτική του πορεία, κάποια στιγμή σταματάει λόγω της μη επανεκλογής του και ξαφνικά χάνετε από την τοπική κοινωνία. Μήπως από συναίσθημα ντροπής, ανικανότητας ή ενοχής;

Στης 19/9/2021στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης ο πολιτικός κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για τους εμβολιασμούς και για την επέκταση της πανδημίας αν θα προκύψουν κάποιες πολιτικές συνέπειες. Η απάντηση που έδωσε μας ξεκαθάρισε ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των πολιτικών αρχηγών. Προσέξτε, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για την ανικανότητά του διότι έχει την ευθύνη, χρησιμοποιώντας τον όρο ότι δεν μπορεί “να πείσει τους πολίτες”. Στη συνέχεια ομολογεί ότι δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη από τους πολίτες στους πολιτικούς. Το παράξενο με τον κ. Τσίπρα είναι ότι πολιτικά συμφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη για τα εμβόλια και την πανδημία, αλλά αυτός είναι πιο ικανός για να πείσει τους πολίτες. Άκουσον Άκουσον.

Αυτή είναι μια πραγματικότητα, τους πολίτες δεν μπορούν να τους πείσουν με τα πολιτικά ψέματα. Καταρχήν ο όρος «πείθω» είναι απαράδεκτος δεν λέγεται διότι κάθε νοήμον άνθρωπος καταλαβαίνει ότι πίσω από την έκφραση πείθω κρύβεται ένα πονηρό υπονοούμενο. Ο πολίτης θέλει να είσαι ειλικρινής μαζί του, πες του την αλήθεια και πάρε την ψυχή του.
 

 

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης.http://www.ialmopia.gr/2014/03/ialmopiagr_20.html

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *