Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας - Ανακοίνωση-Κάλεσμα σωματείων του Νομού για την 1η Μάη και τις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις


1η ΜΑΗ 2023

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Η Πρωτομαγιά φέτος βρίσκει όλους τους εργαζόμενους και το λαό σε συνθήκες που η θλίψη για το μεγάλο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη έγινε οργή και η οργή αγώνας που αγκάλιασε τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε κάθε γωνιά της χώρας.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά με πείσμα και πίστη στον αγώνα μας. Οι συγκλονιστικοί αγώνες του προηγούμενου διαστήματος στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία. Μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε την οργανωμένη πάλη μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Σήμερα υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, με υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, με σταθερή εργασία και σταθερό ωράριο, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ελεύθερο χρόνο για όλους τους εργαζόμενους.

Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστούν δημόσιες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Προσχολικής Αγωγής, ασφαλείς μεταφορές!

Ωστόσο σήμερα την τεράστια κερδοφορία σε μια σειρά κλάδους την πληρώνουμε με τσάκισμα μισθών και εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων, φτώχεια, εντατικοποίηση της εργασίας, ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών. Καθημερινά, οι ζωές μας μπαίνουν στο ζύγι κόστους – οφέλους.


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!


Οι διεκδικήσεις ικανοποιούνται μόνο με αγώνες και μάχες, δεν κερδίζονται με ευχολόγια, με παρακάλια και κυβερνητικές εναλλαγές όσων δοκιμάστηκαν δεκαετίες τώρα και νομοθέτησαν αντεργατικά και αντιλαϊκά βαρίδια για το λαό με μόνο στόχο τους την ικανοποίηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματιών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Διέξοδος για όλους εμάς είναι να έρθουν τα πάνω κάτω. Να γίνουμε εμείς δυνατότεροι ώστε να κάνουμε αυτούς που κυβερνάνε τόσα χρόνια πιο αδύνατους, να μην μπορούν να επιτίθενται στις ζωές μας με ευκολία. Με νέους αγώνες που θα στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις δυνάμεις που τους στηρίζουν σε πολιτικό και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Με όχημα αυτή την πάλη θα ανοίξουμε τον δρόμο για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα, με νικηφόρους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Τα σωματεία μας με όλες τους τις δυνάμεις εντείνουν την προετοιμασία για τις απεργιακές συγκεντρώσεις στο νομό. Με παρεμβάσεις για την υγεία του λαού, για τους πλειστηριασμούς, για την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και στις μεταφορές, για την ακρίβεια, για την υποστήριξη εργαζόμενων σε διάφορους κλάδους με συγκεκριμένα πλαίσια αιτημάτων για αύξηση μισθών, ασφάλιση, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ωράρια, διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Με καμπάνια εγγραφών νέων μελών στα σωματεία μας, με ενίσχυση της αλληλεγγύης.

Καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς του κινήματος να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η Μάη και να οργανώσουν τη δράση τους, ώστε η Πρωτομαγιά να αποτελέσει συνέχεια των μεγάλων απεργιακών συγκεντρώσεων και άλλων κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία, όλο το λαό συνολικά σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς και στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τότε.


Με αλληλεγγύη οργάνωση και αγώνα

υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε τα σύγχρονα συμφέροντα μας!


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΟΝ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

ΕΔΕΣΣΑ – ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *