Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας: "Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας!"


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Δευτέρα 1 Μαΐου.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας!

Είναι ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη, Υγεία και Ασφάλεια.

Η Πρωτομαγιά του 2023 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. Είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους εδώ και χρόνια δυσβάστακτα βάρη. Μετά τη σχεδόν 13ετή κρίση, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και κυρίως ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε οι πρωταθλητές στην Ευρώπη.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που

παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία τα συνδικάτα προτάσσουμε ξανά τις δικές μας διεκδικήσεις οι οποίες βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας, με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εκμετάλλευσης.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις.

- Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα, αυστηρή προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας και ασφάλειας, προστασία προϋπηρεσίας και επαγγελματικών ειδικοτήτων, αυστηροποίηση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές) και τις εξαναγκαστικές παραιτήσεις.

- Κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.

- Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για τον κρατικό έλεγχο στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.





- Συλλογικές διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ με αυξήσεις στις αποδοχές, αποκατάσταση/βελτίωση στους όρους εργασίας χωρίς εξαιρέσεις, απρόσκοπτη πρόσβαση στη διαιτησία και τη διαδικασία κήρυξης των ΣΣΕ ως γενικά υποχρεωτικών.

- Προστασία του απεργιακού δικαιώματος από πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων - κατάργηση του μέτρου της πολιτικής κινητοποίησης και άμεση άρση των «επιτάξεων» που είναι ακόμα σε ισχύ.

- Διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

- Σύγχρονο, γρήγορο και ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών ανθρώπων με τα χαμηλά ή και ανύπαρκτα εισοδήματα. Σύγχρονα και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

- Την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας, εγγύηση της πρόσβασης όλων στο σύστημα και τις παροχές ανεργίας και σε κατάλληλες θέσεις εργασίας - κρατική εγγύηση των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και των θέσεων εργασίας που ήδη υπάρχουν στις επιδοτούμενες επιχειρήσεις και αυστηρές κυρώσεις/αποκλεισμός παραβατών εργοδοτών από κάθε χρηματοδότηση.

- Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκτεταμένης φορολογικής παραβατικότητας που έχει επίπτωση στους εργαζομένους.

- Ενίσχυση του συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και αγορά όλων των απαραίτητων υλικών και ιατρικών μηχανημάτων που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία τόσο των Νοσοκομείων όσο και των Κέντρων Υγείας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας συνεχίζει τη μάχη ώστε να ανατρέψει όσον είναι δυνατόν το κύμα των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές Νεοφιλελεύθερες συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.

Τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΕΙΡΗΝΗ, και τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *