Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Δηλώσεις προέδρου Εργατικού Κέντρου κ. Γκοτζαμάνη για τα απογευματινά χειρουργεία


Ηθική υποχρέωση αυτών που μας κυβερνούν είναι να εξασφαλίζουν στους πολίτες και προπάντων στους αδύναμους τα κοινωνικά αγαθά, πόσο δε μάλλον το μεγαλύτερο όλων την υγεία.

Κόπτεται δήθεν η κυβέρνηση για τις χιλιάδες αναμονές χειρουργείων κυρίως των αδύναμων ενώ στην ουσία είναι οι ίδιοι που το άφησαν να συμβεί και απαξίωσαν τη δημόσια υγεία για να την δώσουν σε ιδιώτες.

Μεθοδικά διέλυσαν τη δημόσια υγεία για να λένε τώρα ότι η μόνη λύση είναι τα απογευματινά χειρουργεία με νόμιμο φακελάκι.

Με τι ιατρικό προσωπικό και με τι νοσηλευτικό προσωπικό θα γίνουν αυτά τα χειρουργεία αφού το προσωπικό δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί στα πρωινά χειρουργεία και είναι τόσο επιβαρυμένο που δεν αντέχει και δεν πρέπει να επωμιστεί επιπλέον έργο.

Το αποτέλεσμα είναι να μετατρέπονται τα δημόσια νοσοκομεία σε χώρους ιδιωτικών κλινικών για όσους έχουν να πληρώσουν, ενώ οι ασθενείς πού δεν έχουν θα περιμένουν στη σειρά για τα πρωινά χειρουργεία και όταν αδειάσει κρεβάτι.

Δηλαδή θα δημιουργηθούν ασθενείς δύο ταχυτήτων.

Η χώρα βιώνει εδώ και χρόνια μια κρίση ακρίβειας η οποία τα τελευταία δυο χρόνια έχει επιδεινωθεί με τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες για το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία.

Ο τιμοκατάλογος για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ αποτυπώνει με τον πιο κυνικό τρόπο το τί σημαίνει για τους ασθενείς η εμπορευματοποίηση της υγείας την οποία έχουν προωθήσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Η λύση είναι να προσληφθεί και μάλιστα άμεσα το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να εξυπηρετούνται όλοι δωρεάν.

Πρέπει να δώσουν τις κατάλληλες αμοιβές και κίνητρα ώστε οι γιατροί μας να μην φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.



Νικόλαος Γκοτζαμάνης

Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου

Έδεσσας και Αλμωπίας



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *