Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Καθαρισμός οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων εκτάσεων ενόψει της Αντιπυρικής περιόδου 2024


Σε εφαρμογή της υπ’ αρ. 20/2023 πυροσβεστικής διάταξης με θέμα: «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα» καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές μισθωτές και υπομισθωτές ακινήτων να προβούν στον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της Αντιπυρικής Περιόδου 2024 (01-05-2024 έως 31-10-2024), για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή επέκτασής της και να τα δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μέσω του gov.gr.

Μετά από προσωπικές επιστολές που έστειλε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου μας για καθαρισμό οικοπέδων, διαπιστώσαμε ότι πολλοί δημότες μας ανταποκρίθηκαν θετικά και καθάρισαν τα οικόπεδά τους. Για την προστασία όλων μας από φωτιά, για λόγους καθαριότητας και υγιεινής καθώς και αισθητικούς λόγους και πάντα με πνεύμα καλής συνεργασίας παρακαλούμε όλους τους δημότες να ανταποκριθούν έγκαιρα στην υποχρέωσή τους για καθαρισμό των οικοπέδων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, στο τηλέφωνο: 2384023215 ή στ e-mail: eco@0598.syzefxis.gov.gr0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *