Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Αστυνομικός που βασάνισε φοιτητή το 2009 καταδικάστηκε το 2013

Το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας του 2009 ο 24χρονος, τότε, φοιτητής Ανδρέας Χρυσικός απήχθη και βασανίστηκε σε βαν της Αστυνομίας Πατρών από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αστυνομικοί πλησίασαν τον φοιτητή που βρισκόταν σε καθιστική διαμαρτυρία Αφγανών και τον οδήγησαν σε βαν, όπου τον έβρισαν και τον χτύπησαν βίαια.

Ύστερα τον μετέφεραν στην Ασφάλεια, απ” όπου τον άφησαν αφού έγινε εξακρίβωση των στοιχείων του.

Ο φοιητητής μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κακώσεις (κρανιοεγκεφαλική, τριτημόριου στέρνου, καθώς και αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης).

Είναι αξιοσημείωτο ότι η υπηρεσία του αστυνομικού διέταξε ΕΔΕ 6 μήνες μετά την ημέρα του περιστατικού, ενώ μόλις σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας καταδίκασε τον έναν αστυνομικό (που ήταν ανώτερος) σε 12μηνη φυλάκιση και αθώωσε τον άλλον με το σκεπτικό ότι υπάκουγε σε εντολές.




Πηγή: efsyn.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *