Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

H εκτόξευση του πρώτου επανδρωμένου διαστημόπλοιου, του "Απόλλων 7" (Σαν σήμερα 11/10)

1968οι ΗΠΑ εγκαινίασαν το πρόγραμμα κατάκτησης της Σελήνης, με την εκτόξευση του πρώτου επανδρωμένου διαστημόπλοιου της σειράς "Απόλλων", το "Απόλλων 7".

1822Η Μαντώ Μαυρογένους, επικεφαλής των κατοίκων της Μυκόνου, αποκρούει επίθεση αλγερινών πειρατών.

1922Ο ελληνικός στρατός εγκαταλείπει την Ανατολική Θράκη βάσει της Συνθήκης των Μουδανιών και αποσύρεται πέραν της δυτικής όχθης του Έβρου.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 11/10
 
1919 Ο Αμερικανός jazz ντράμερ Art Blakey (Arthur Blakey 1919-1990) γεννήθηκε στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια. Είναι γνωστός και ως Abdullah Ibn Buhaina. Μαζί με τους Kenny Clarke και Max Roach δημιούργησαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε "bebop style of drumming". Ήταν ιδρυτής της θρυλικής μπάντας Art Blakey and the Jazz Messengers.
 
1963 Η σορός της Γαλλίδας τραγουδίστριας Édith Piaf (Édith Giovanna Gassion 1915-1963) μεταφέρεται με απόλυτη μυστικότητα στο Παρίσι για να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Père Lachaise και ανακοινώνεται επίσημα ο θάνατος της. Η Piaf απεβίωσε χτες από καρκίνο στο συκώτι σε ηλικία 47 ετών στην πόλη Γκρας της Αλπ Μαριτίμ της Γαλλίας.
 
1969 Για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι Creedence Clearwater Revival με το άλμπουμ "Green River". Είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και ηχογραφήθηκε από το Μάρτιος έως τον Ιούνιο του 1969 στα Wally Heider Studios του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Bad Moon Rising", "Green River".
 
Αθλητισμός 11/10
 
1890 Ο John Owens σπάει το φράγμα των 10’’ στις 100 γιάρδες με 9.8’’ σε μήτινγκ στην Ουάσινγκτον
 1939 Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ ο Αλμπερτ Αϊνστάιν αναπτύσει τα επιχειρήματα για την γρήγορη ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων. Ο μεγάλος φυσικός ανησυχούσε για την αμερικανική αδράνεια, αλλά και τις προόδους των Γερμανών στον τομέα αυτό. Λίγο αργότερα εγκρίθηκε ένα περιορισμένο πρόγραμμα που από το 1942 ονομάστηκε «πρόγραμμα Μανχάταν» και κατέληξε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας.
1949 Ο Henry Morris της East Life γίνεται ο πρώτος Βρετανός που σημειώνει γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Στον αγώνα Σκωτία – Β. Ιρλανδία στο Μπέλφαστ για τα προκριματικά του κυπέλλου του 1950 σημειώνει χατ-τρικ στο 8-2 στην τελευταία του εμφάνιση με τα χρώματα της Eθνικής Σκωτίας

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *