Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

"Βοήθεια στο σπίτι": Φροντίδα για 70.000 ηλικιωμένους

Φροντίδα και ιατρική περίθαλψη θα συνεχίσουν να δέχονται περισσότεροι από 70.000 ανήμποροι ηλικιωμένοι σε όλη τη χώρα, καθώς με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας διασφαλίζεται η συνέχιση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2014.

Παράλληλα προωθείται η αναβάθμισή του, καθώς μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους θα έχουν απορροφηθεί τα κονδύλια από τα ειδικά προγράμματα, ώστε το “Βοήθεια στο Σπίτι” να έχει διάρκεια έως το 2022. Ταυτόχρονα διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των 3.500 εργαζομένων (νοσηλευτών κ.ά.) που παρέχουν υπηρεσίες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σύμφωνα με απόφαση της Βουλής, η οποία ψήφισε προ ημερών την επίμαχη τροπολογία, που εισηγήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, η παράταση του προγράμματος αποτελεί δικαίωση της επιμονής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης που χειρίζεται τα κοινωνικοπρονοιακά προγράμματα των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη το πρόγραμμα, το οποίο επρόκειτο να σταματήσει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, όχι μόνον παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, αλλά με τη σχεδιαζόμενη διεύρυνσή του προβλέπεται να ενισχυθεί σε βαθμό που να καθιστά εφικτή την ένταξη σε αυτό επιπλέον χιλιάδων ηλικιωμένων, καθώς και την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων.

Ειδικότερα εμπλουτίζεται με τρία επιμέρους προγράμματα, το “Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων”, που αφορά την παροχή υπηρεσιών στους συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του δημοσίου, το “Κατ’ οίκον Κοινωνική Φροντίδα”, το οποίο θεσμοθετείται για πρώτη φορά και αποσκοπεί στην κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων στην κατοικία τους, και το “Κατ’ οίκον Νοσηλεία”, που θεσμοθετείται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

“Ο αγώνας μας δικαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού φάνηκε ότι οι προτάσεις και τα επιχειρήματά μας έπεισαν πλήρως τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για την αδήριτη ανάγκη συνέχισης και ενίσχυσης του προγράμματος”, δήλωσε ο κ. Δανιηλίδης.


makthes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *