Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΧρονοΠΑΟΚ και 3-2 - Άρθρο του Geo E.

Γράφει ο Geo E.


Ξεκινάω από το σπίτι μου(επαρχία..) γύρω στις 5 παρά να πάω στον ναό για να δω την αγαπημένη μου ομάδα σ'ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι. ΠΑΟΚ-Μακάμπι Χάϊφα έχει το πρόγραμμα,3η αγωνιστική για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.Το ταξίδι ήταν τέλειο,με καλή παρέα και σύμμαχο τον καιρό που θύμιζε καλοκαίρι.Μουσική,κουβέντα για το ματς,σημεία για πονταρισμα μπας και πάρουμε κανά μεροκάματο.Αφου βγάλαμε την πεντάδα φωτιά για το στοίχημα(3στα5 για τους περίεργους!) κάπου στο ύψος παπαγεωργίου πάθαμε το πρώτο εμφραγμα!
 
Υπερβολική κίνηση σε σημείο να αρχίσουμε να αγχωνόμαστε για το αν προλάβουμε το ματς.Ξεφυσάμε και σημειωτόν.Ακούμε στο ράδιο ότι το μποτιλιάρισμα έιναι τεράστιο!Ψαχνουμε έξοδο,ευκαρπία,άγιος παυλος να πάμε ή οχι;να ρισκάρουμε;Τελικά δε ρισκάραμε,η ώρα περνάει.Η καρδιά και το άγχος μεγάλο.Τελικά με τεράστια υπομονή φτάσαμε. 7 και δέκα παρκάραμε,και 20 ήμασταν στο γήπεδο που μας περίμεναν κατι αδέρφια μας.Ολιγόλεπτη κουβέντα για το μποτιλιάρισμα,το ματς και μέσα.Μπηκα στην 4 στη καθιερωμενη μου θέση.Τα ξέχασα όλα. Είδα τον κόσμο ζεστό,το γήπεδο σε άριστη κατάσταση,το πουλέν μου το Κίτσιου να κάνει ζέσταμα με πάθος.Και ξεκινάμε,"Δικέφαλε μόνο για σένα , νοιώθω τη ζωή μου στα χαμέναααα".Αρχίζει το ματς.Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει σύμφωνα με τον Χουμπ Στέφενς ο οποίος παρέταξε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι την ίδια ενδεκάδα.Ολιγόλεπτη υπεροχή της Μακάμπι στην περιοχή μας με κάποια κορνερ αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.Εν συνεχεία πάνω που ο ΠΑΟΚ άρχισε να επιβάλει τον ρυθμό του ένα τεράστιο λάθος του Κατσουράνη μπροστά μας μας πάγωσε όλους και το σκορ έγραψε 0-1. "ΠΑΟΚ γερά γεράα" συνεχίζουμε.Η ομάδα δεν ήταν στο γήπεδο.
 
Πριν καν το καταλάβουμε και αφού όλοι σκεφτόμασταν αν ήταν πέναλτυ η φάση με τον Κλαους να τσιμπάει την μπάλα απο τον τερματοφύλακα γίνεται το 0-2 με ένα γκολ που αν σουτάρει ξανα ο Γκολάσα 10 φορές δεν θα μπει.Η μουρμούρα ήταν εμφανής στο γήπεδο. Ο κόσμος εκεί,ΤΟ χαβά του."Χιλιόμετρα κάναμε πάλιιι για την καψούρα μας την πιο μεγάληη".Φτάσαμε στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα που ήρθε η ώρα για το δεύτερο έμφραγμα(το 1ο με το μποτιλιάρισμα και το άγχος).Ο Βίτορ στο 35′ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Λίνο κάνει το 1-2 και το ματς παίρνει φωτιά! Ξανά ο βίτορ κοιτάμε ο ένας τον άλλον!Ναι αυτός είναι ο βίτορ που έχει βαλθεί να μας τρελάνει φέτος.6 γκολ μέχρι σήμερα.Στο 38′ ο Στοχ κερδίζει πέναλτι,το εκτελεί, αποκρούει ο Σαράνοφ και στην επαναφορά ο Νίνης στέλνει την μπάλα στο δοκάρι μετά από εξαιρετική απόκρουση με τα ακροδάκτυλα του τερματοφύλακα! 
 
Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Νίνης θα ισοφαρίσει με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Στοχ!Έχουμε τρελαθεί!Τι γίνεται σήμερα!Η Τούμπα στην κυριολεξία φλέγεται και πάμε να γυρίσουμε το ματς,και θα το κάνουμε είμαστε σίγουροι!Κερδίζουμε νέο πέναλτι στο 45′, ο Στοχ ήταν πάλι ο εκτελεστής (λάθος κατ'εμέ) αλλά ο Σαράνοφ και πάλι ο νικητής καθώς απέκρουσε! Φτάσαμε στο ημίχρονο.Κάποιες ανάσεσες,νερό,κουβέντα για την εξέλιξη του αγώνα και πάμε γερά.Ξεκινάει το δεύερο ημίχρονο σαν να μην τελείωσε ποτέ το πρώτο.Πιέζουμε ψηλά.Πιέζουμε για την αντροπή.Ο Στοχ στο 50 κάπου δίνει το σήμα με δυνατό σουτ.Εδώ είμαστε,η ψυχολογία στο ζενίθ.Στο 66′ φτάσαμε,ο Λίνο βγάζει μια γλυκιά σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Σαλπιγγίδης με σουτ στην κλειστή γωνία έκανε το 3-2 για τον ΠΑΟΚ!Χαμός!
 
Δε χάνουμε με τίποτα!"ΠΑΟΚΑΡΑΑΑ είμαι χάλιααα" ο λαός και παραληρημα!Μείναμε ψηλά στο τελευταίο 20λεπτο,φαινόταν πως θέλαμε και τέταρτο γκολ.Η Μακάμπι έβγαινε στη κόντρα εμείς σκασμένοι.Το ματς ροντέο.Τέλος!!Ουφ!3-2 τελικό.Ηρεμήσαμε,χειροκροτήσαμε και μπήκαμε στην ουρά για να φύγουμε. Εκέι γύρισε ο αδερφός φίλος δίπλα μου και μου είπε" Ο Χουμπ το είπε, θα πρέπει πάντα να βάζουμε ενα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο".Έτσι και έγινε.Φύγαμε για το αμάξι.Ξεκινήσαμε για την επισροφή.Σταματήσαμε για φαγητό,μας είχε κόψει η λόρδα.Αφού φάγαμε πάμε για το σπίτι.Φτάσαμε.Αυτό ήταν.Μία μέρα μόνο ΠΑΟΚ αλλά πολύ ΠΑΟΚ σε όλους τους τομείς.Δώσαμε ραντεβού για το επόμενο..και συνεχίζουμε στη ανιαρή χωρίς ΠΑΟΚ καθημερινότητα μας.

Υ.Γ* Ξεχώρισαν οι Σαλπι,Βίτορ και ο Λίνο.Ο Δικέφαλος έχει την τύχη να διαθέτει τον καλύτερο αριστερό μπακ των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Ο Λίνο είναι ένας ποδοσφαιριστής με απαράμιλλη τεχνική, κοφτερό μυαλό και άριστη ποδοσφαιρική παιδεία. Κυρίως,όμως, είναι ένας άριστος χαρακτήρας που πάντα βάζει την ομάδα πάνω από το εγώ,είναι ΠΑΟΚ δεν υπαρχει αμφισβήτηση. Άλλος αν ήταν στη θέση του δεν θα άφηνε το Στοχ να εκτελέσει το δεύτερο πέναλτι.

Υ.Γ** "Όλα συμβαίνουν για πρώτη φόρα, για μένα ήταν η πρώτη φορά που χάνω δυο πέναλτι σε ένα ματς. Κάναμε εξαιρετική δουλειά σήμερα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για τη στήριξη τους μετά από αυτές τις δυο άσχημες στιγμές.Συνεχίζω να αγαπάω ολοένα και περισσότερο αυτό το μέρος. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ #PAOK» " Μίροσλαφ Στοχ.

Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 7 Αλκμααρ 5 Σαχτιόρ 2 Μακάμπι Χάιφα 1

Επόμενη αγωνιστική : Μακάμπι - ΠΑΟΚ στο Ισραήλ.


πηγη:ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *