Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Βόμβα από Στουρνάρα: Δεν μπορούμε να λέμε, "κανένα μέτρο"

Τη διάκριση ανάμεσα σε "οριζόντια μέτρα" και "μέτρα" κάνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Δείχνει τα ασφαλιστικά ταμεία

Μπορεί η κυβέρνηση να διαμηνύει συνεχώς ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, ωστόσο ο κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός, φαίνεται ότι έχει άλλη άποψη.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, έκανε στην εφημερίδα "Τα Νέα", μια δήλωση που πιθανότατα θα προκαλέσει νέο κύκλο αντιπαράθεσης εντός και εκτός κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να λέει "κανένα μέτρο".

Η τρόικα φέρεται να πιέζει για νέα μέτρα, ώστε να καλυφθεί το κενό των 2,5 δισ. ευρώ και η ελληνική πλευρά αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, ενόψει της επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στη χώρα μας.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο κ. Στουρνάρας είπε χαρακτηριστικά: "Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. της τρόικας. Αυτά τα 500 εκατ. ευρώ, όμως, από κάπου πρέπει να προέλθουν. Και αφού το πρόβλημα του 'κενού' οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί πρέπει να αναζητηθούν. Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι, κανένα μέτρο, υπάρχει απόσταση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει ότι αν πάμε στο "κανένα μέτρο", θα κινδυνεύσει να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε και θα σταματήσει κάθε συζήτηση για ρύθμιση του χρέους.

πηγη:news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *