Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Γιαννιτσά: Επιστολή διαμαρτυρίας των εθελοντών για την προστασία των ζώων

Μας έγινε γνωστό ότι υπήρξαν φωνές διαμαρτυρίας όσον αφορά την σίτιση και την τροφοδοσία των αδέσποτων του δήμου Πέλλας.

Σαν σύλλογος "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ" με έδρα τα Γιαννιτσά οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι:
α) Ο νόμος 4039/2012 λέει ότι τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη,θα μαζεύονται από τον δήμο και τα φιλοζωικά σωματεία και
αφού στειρωθούν,εμβολιαστούν και τσιπαριστούν θα επιστρέφονται στη γειτονιά τους,οπότε οι πολίτες του δήμου πρέπει να γνωρίζουν
ότι δεν υφίσταται μόνιμος εγκλεισμός των ζώων.
Άρα βάση των παραπάνω ακολουθούμε τον νόμο που επιβάλει την συνύπαρξή των ζώων με τους ανθρώπους στην πόλη.
β) Στο φύλλο της εφημερίδας σας την Τετάρτη 21/8/13 και στη στήλη του "Μαρτυριάρη" θίγετε τα σχετικά με τον προϋπολογισμό και όσον αφορά την τροφοδοσία των αδέσποτων αναφέρετε ποσό που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
Εμείς σαν σύλλογος τροποποιήσαμε το ποσό από 11.251 ευρώ σε 8.588 ευρώ βάση των αναγκών που γνωρίζουμε και αντιστοιχούν για ένα έτος.
Επίσης θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι τον Φεβρουάριο του 2013 σταμάτησε η τροφοδοσία των αδέσποτων από τον Δήμο Πέλλας,ενώ όφειλαν να την συνεχίσουν.
Αντιθέτως μας ζήτησαν να ελευθερώσουμε τα ζώα των καταφυγίων,κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο καθότι τα ζώα είναι έγκλειστα πάνω από δύο χρόνια και είναι φοβικά.
Σας παρακαλούμε όποτε αναφέρεστε σε θέματα που αφορούν την φιλοζωία και τα αδέσποτα να είστε πιο προσεκτικοί για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Υπάρχουν δύο σύλλογοι,μία επιτροπή διαχείρισης και οφείλετε πριν παραπληροφορήσετε τον κόσμο να ενημερώνεστε πλήρως Δεν μπορεί μια ομάδα εθελοντών να σηκώνει στην πλάτη της και ΄'χωρίς αμοιβή" το βάρος κάποιων άλλων και να γίνετε βορά στην πένα οποιουδήποτε δημοσιογράφου και της αγνωσίας των πολιτών.
γ) Πρέπει να γίνει συνείδηση στους πολίτες η συνύπαρξή με τα ζώα.
Δεν μπορεί να ακούμε σε καθημερινή βάση ότι πρέπει να εξαφανιστούν τα ζώα από τους δρόμους της Πόλης και ότι οι δημότες θα πάρουν τον νόμο στα χέρια του "φόλες".
Δεν μπορούμε πλέον να είμαστε παρατηρητές αυτού του σκηνικού,γιατί ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα να τα προστατεύουμε. Οι ποινές είναι πολύ μεγάλες και δεν νοείται πολιτισμένη χώρα να εμφανίζει το σκηνικό της Κρύας Βρύσης. Σε παρόμοια περίπτωση είτε αφορά Δημόσια Αρχή είτε πολίτη,θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε κάθε ειδικό μέσο.
δ) Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε σύμμαχο μας αξιόλογους ανθρώπους που εκπροσωπούν μια μη κερδοσκοπική φιλοζωική οργάνωση από την Γερμανία,στέλνοντας μας τροφές και φάρμακα. Αναρωτιόμαστε λοιπόν προς τι ο προϋπολογισμός για τα αδέσποτα,από την στιγμή που από τον Φεβρουάριο δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα κιλό τροφή.
Στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας,ακούμε συνεχώς γύρω μας για οικονομικές δυσκολίες,παιδιά που πεινάνε,οικογένειες που δυστυχούν είναι αμαρτία και φυσικά συμφωνούμε. Δεν μπορείτε όμως να μας κατηγορείτε,γιατί επιλέξαμε αυτόν τον δρόμο συνεισφοράς στον κοινόβια.
Θα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης ότι τα χρήματα που παίρνει ο Δήμος για να καλύψει τις ανάγκες των αδέσποτων ( μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων) είναι μόνο για αυτόν τον φορέα και δεν βαρύνει άλλες δραστηριότητες αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά κι εκεί που πρέπει θα υπάρξουν κυρώσεις από την ΕΟΚ.
Εμείς έχουμε κάθε διάθεση και καλή θέληση να είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτόν τον αγώνα προόδου και πολιτισμού και με τον Δήμο Πέλλας και με τους πολίτες της πόλης μας.

Με τιμή
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *