Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Φέσια ρεκόρ με ... υπεύθυνους, στο Ταμείο των δημοσιογράφων

Οσμή σκανδάλου αναδύεται από το Ταμείο Κύριας Ασφάλισης των Δημοσιογράφων το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ καθώς προκύπτουν τεράστιες απαιτήσεις έναντι εργοδοτών που έχουν βάλει λουκέτο την τελευταία διετία και οι οποίες προφανώς δεν μπορούν να εισπραχθούν ενώ υπάρχουν υπέρογκες απαιτήσεις και από εταιρίες που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εταιριών που έκλεισαν αφήνοντας φέσια στο Ταμείο αποτελούν οι εκδόσεις Λυμπέρη και ο όμιλος ΙΜΑΚΟ ενώ από τις λειτουργώσες εταιρίες κλασσική περίπτωση μεγαλοοφειλέτη αποτελεί ο όμιλος Καλοφωλιά (ΕΞΠΡΕΣ).
Η σκανδαλώδης διάσταση του θέματος προκύπτει από το γεγονός ότι για τους παραπάνω εκδοτικούς ομίλους το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μπορούσε να εφαρμόσει τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων πράγμα που όμως δεν αποφάσισαν οι διοικήσεις της τελευταίας πενταετίας.
Το γεγονός γεννά ερωτήματα αν η μη είπραξη οφειλών οφείλεται σε ανικανότητα ή πρακτικές που έχουν να κάνουν με ιδιότυπες σχέσεις διαπλοκής με συγκεκριμένους εκδότες όταν την ίδια στιγμή μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα παρά την οικονομική συγκυρία συνεχίζουν να είναι συνεπή προς τα Ταμεία.
Σε κάθε περίπτωση απορία προκαλεί και η στάση των εποπτικών αρχών δεδομένου ότι δεν φαίνεται να έχουν ενεργοποιήσει ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσει αν προκύπτουν ζητήματα στην καλύτερη των περιπτώσεων παράβασης καθήκοντος στις προηγούμενες διοικήσεις.

πηγή:fpress.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *