Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του Μ.Βαρβιτσιώτη

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται το γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον αριθμό 3 της οδού Γ.Γενναδίου στην Αθήνα.

Λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ, οι άγνωστοι εισέβαλαν με καλυμμένα πρόσωπα στο χώρο του ισογείου, όπου βρίσκονται τα γραφεία του υπουργού, και χρησιμοποιώντας εύφλεκτα υλικά έβαλαν φωτιά, την οποία έσβησε η πυροσβεστική υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες απομάκρυναν άτομα που βρίσκονταν στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη και στη συνέχεια έβαλαν τη φωτιά, η οποία δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.

"Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται", δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου και τόνισε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει σφοδρότατα τη βίαιη εισβολή κουκουλοφόρων και τον εμπρησμό του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. "Οι θιασώτες του τρόμου και της βίας έχουν εναντίον τους το σύνολο της κοινωνίας μας", επισήμανε.

“Η σημερινή εμπρηστική επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του κ. Βαρβιτσιώτη είναι μια απόλυτα καταδικαστέα πράξη. Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά συμβάλουν στην ενδυνάμωση του φαύλου κύκλου της βίας, του αυταρχισμού και της καταστολής” αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το περιστατικό.

"Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αποψινή εμπρηστική επίθεση από κουκουλοφόρους στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού και Βουλευτή της ΝΔ κ. Μ. Βαρβιτσιώτη. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό", αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

"Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τις βιαιότητες εις βάρος των συνεργατών του. Τέτοιου είδους επιθέσεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πυροδοτούν εντάσεις και να τροφοδοτούν τον κύκλο της βίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.


Πηγή: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *