Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος εισηγητής σε ιερατική σύναξη της Ι.Μ. Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας

Με εισηγητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα:
 
«Το νόημα των εορτών της Εκκλησίας».
 
Κατά την εισήγησή του παρουσίασε τις πολλές παραμέτρους των χριστιανικών εορτών (πνευματικές, ιστορικές, κοινωνικές κ.ά.) υπογραμμίζοντας ότι επίκεντρό τους είναι η Θεία Ευχαριστία. Αναφερόμενος στη σύγχρονη πραγματικότητα τόνισε την ανάγκη διαφύλαξης του πνευματικού χαρακτήρα των εορτών από τον κίνδυνο της εκκοσμίκευσης. Προέτρεψε τέλος τους κληρικούς να δίνουν προτεραιότητα στην πνευματική καλλιέργεια του ποιμνίου τους και να μην επιτρέπουν τις υλικές ανάγκες να επισκιάζουν την ουσία των εορτών αλλά και της αποστολής της Εκκλησίας γενικότερα, που είναι η στήριξη και η ενίσχυση του λαού στην δύσκολη πορεία του ανθρώπινου βίου και η κατεύθυνσή του στην αιωνιότητα της Βασιλείας του Θεού.
 
Ακολούθησε συζήτηση μετά το πέρας της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ έλαβε τον λόγο προκειμένου να ευχαριστήσει εκ μέρους όλων τον προσκεκλημένο Ιεράρχη για την εμπεριστατωμένη εισήγηση όπως και για τον ιδιαίτερο κόπο, στον οποίον υποβλήθηκε εξαιτίας της αγάπης του προς τον λαό και τον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *