Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Τεστ παρατηρητικότητας: Βρες την κουκουβάγια! Μπορείς;

Η φύση μπορεί να είναι εκπληκτική και εντυπωσιακή, όπως κι αν τη δει κανείς, είναι, όμως, και ο τόπος όπου ο καθένας πρέπει να αγωνιστεί για να επιβιώσει από μόνος του, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Για το λόγο αυτό, πολλά ζώα, πτηνά και ερπετά έχουν αναπτύξει ορισμένες καταπληκτικές -είναι η αλήθεια- τεχνικές καμουφλάζ για να μπορούν να «χαθούν» από τα μάτια των εχθρών τους. 
 
Τα πτηνά -μαζί με τα ερπετά- έχουν κυριαρχήσει στην τέχνη της μεταμφίεσης, την οποία, μάλιστα, εφαρμόζουν με τρεις διαφορετικούς τύπους: χρησιμοποιούν το χρώμα, το σχήμα αλλά και τη στάση του σώματος για να καμουφλαριστούν πάνω σε κορμούς δέντρων, στο έδαφος ή στα βράχια. Η κουκουβάγια, μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί ως πραγματικός «νίντζα του δάσους». Εκεί που τη βλέπεις μπροστά στα μάτια σου, εκεί πάλι χάνεται και την ψάχνεις. Για του λόγου το αληθές, το τεστ που ακολουθεί θα σας δυσκολέψει λιγάκι, αφού σε μερικές περιπτώσεις θα βλέπετε μόνο κλαδιά και βράχια. Κάντε, όμως, μια προσπάθεια να βρείτε και την κουκουβάγια!


 
ΠΗΓΗ: perierga

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *