Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Σιατίστης: ''Δεν μπορούμε να είμαστε Έλληνες και να είμαστε ναζιστές''

Λάβρος κατά του ναζισμού και των υποστηρικτών του εμφανίστηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος στην σημερινή εκδήλωση της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης με θέμα "ο ναζισμός είχε μόνο θύματα". 

"Ο ναζισμός είναι συνδεδεμένος με την αγριότητα. Με τίποτα καλό. Αν η πατρίδα μας μπει ξανά στο χώρο του ναζισμού θα είναι σαν να μπαίνει στο χώρο της
σχιζοφρένειας" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης αναρωτώμενος "ποιον πολιτισμό εκφράζουν οι φούρνοι". 

"Δεν μπορούμε να είμαστε Έλληνες και να είμαστε ναζιστές" πρόσθεσε ο Μητροπολίτης υποστηρίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι ναζιστική και παγανιστική οργάνωση. 

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για αγριεμένες μορφές ανθρώπων που σου δείχνουν μερικές φορές ότι χρειάζεται ψυχίατρος καθώς και πως θεωρούν μαγκιά τους να βρίζουν έχοντας ως είδωλό τους τον ναζισμό. 

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος μίλησε και για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα σημειώνοντας πως δεν τον τρόμαξε ο ίδιος ο φόνος αλλά οι προϋποθέσεις του.

"Με τρόμαξε η ψυχρότητα. Η μελέτη. Δείχνει ψυχές ισοπεδωμένες. Όλη την ώρα μέχρι να πας στο σημείο του φόνου, μέσα στο αυτοκίνητο, δεν τσίμπησε η καρδιά σου να πεις τι πάω να κάνω;" αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, ο κ. Παύλος έστειλε το μήνυμα ότι η πατρίδα μας μπορεί να τα καταφέρει αλλά θα χρειαστεί "υπομονή και αγώνα πρώτα από τον εαυτό μας, για να σταθούμε όλοι όρθιοι". 

"Όλα έχουν κόστος, και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ" τόνισε. "Είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε;" αναρωτήθηκε.

Για παράδειγμα αναφέρθηκε στην φερόμενη ως απειλή ότι αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση δεν θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, με τον Μητροπολίτη Σιατίστης να αναρωτιέται αν μπορούν να πουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι "παίρνουμε τα μισά λεφτά για να φτάσουν για όλους" στην λογική ότι "όλοι πρέπει να γονατίσουμε για να σηκωθούμε όλοι μαζί με σκοπό να μην χαθεί κανένας". 

"Άλλο πράγμα να κάνεις αγώνα ουσίας και άλλο πράγμα να βαράς τουφεκιές στον γάμο του Καραγκιόζη" κατέληξε. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπολεως κ. Βαρνάβας, οι βουλευτές Μ. Μπόλαρης, Ι. Αμμανατιδης, Σ. Ξουλιδου, Α. Ξηροτύρη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Π. Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλιδης, ο Π. Ψωμιάδης καθώς και οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ευόσμου.




Πηγή: romfea.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *