Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Αυτές τις φωτογραφίες τις έχει τραβήξει ένας 6χρονος!

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά - Δείτε τις φωτογραφίες Κόβουν την ανάσα οι φωτογραφίες που ακολουθούν από τη βρετανική ύπαιθρο, την αυγή και το σούρουπο. Ο ήλιος ανατέλλει και δύει πάνω από πολύχρωμους λειμώνες και πανέμορφα τοπία, τα κύματα σκάνε στον κυματοθραύστη, η ομίχλη καλύπτει τα πάντα σαν αέρινο πέπλο.

Ίσως όμως το πιο εντυπωσιακό είναι το ποιος κρατά τη φωτογραφική μηχανή και απαθανατίζει στο φακό του αυτές της στιγμές της κλασσικής, γραφικής, βρετανικής φύσης.

Είναι ο 6χρονος (!) Oliver Andreas Jones που μερικές φορές σηκώνεται από τις 2 τη νύχτα και ακολουθεί τον – επαγγελματία φωτογράφο- πατέρα του Mark κυνηγώντας τις όμορφες στιγμές.

Ο μικρός έδειξε το πάθος του για τη φωτογραφία σχεδόν από τη στιγμή που έμαθε να μιλάει κι αφού είχε παρακολουθήσει τον πατέρα του την ώρα της δουλειάς. Είπε στους γονείς του πως ήθελε τη δική του φωτογραφική μηχανή κι εκείνοι του αγόρασαν μία για τα γενέθλιά του. Ήταν μόλις τριών χρονών.

Μόλις την κράτησε στα χέρια του και άρχισαν να ακούγονται τα «κλικ», οι γονείς του κατάλαβαν πως το αγοράκι είχε ταλέντο.

Τότε του πήραν μία μεταχειρισμένη ψηφιακή Nikon SLR, με την οποία και έβγαλε τις φωτογραφίες αυτές.

Ο 42χρονος Andreas Jones από το Hampshire λέει πως ένιωσε πολύ ωραίο όταν ο γιος του, στα 5 του, τού είπε πως θέλει να πάει μαζί του για φωτογράφιση και τον ακολούθησε. «Σκεφτόμουν, πόσο ωραίος τρόπος να περνάμε χρόνο μαζί, πατέρας και γιος», λέει ο περήφανος μπαμπάς στη Daily Mail.

«Πολλές φορές ο Oliver δεν έρχεται μαζί μου γιατί πηγαίνω σε μέρη που ίσως είναι επικίνδυνα για εκείνος, βράχια, απόκρημνες παραλίες. Τουλάχιστον μέχρι να μεγαλώσει», λέει ο πατέρας του, «κυρίως ταξιδεύουμε στη νότια ακτή της Βρετανίας, από το Dorset στο Devon και το Somerset».

Ο Oliver έχει φυσικά ήδη αποφασίσει πως θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία παρότι ακόμα πηγαίνει δημοτικό.

«Είναι λίγο να πω πως είμαι περήφανος για το γιο μου, είναι υπέροχο να τον έχω μαζί μου όταν βγαίνω για φωτογραφίες», καταλήγει ο μπαμπάς του. «Είναι πολύ καλή παρέα και ο ενθουσιασμός του με εμπνέει. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάθομαι σε ένα πανέμορφο μέρος, να μιλάω με τον Oliver και να περιμένουμε τον ήλιο να ανατείλει. Αυτές είναι στιγμές που πάντα θα θυμόμαστε. Ελπίζω όταν γεράσω να μου κάνει κι εκείνος τη χάρη να με παίρνει μαζί του και να κουβαλάει την τσάντα με τον εξοπλισμό μου».

Δείτε τις φωτογραφίες

Ηλίανθοι


Lyme Regis


Colmers Hill, Dorset


Knightstone Island, Somerset


Weston-super-Mare, Grand Pier


Berrow Beach, Somerset


Colmers Hill, Symondsbury


Λεβάντες
 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *