Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Δέκα χρόνια μαγεία - δέκα χρόνια Μέσι! (vid)

Πριν από ακριβώς 10 χρόνια (16/11/03) ο Λιονέλ Μέσι έκανε το ντεμπούτο του με τη Μπαρτσελόνα σε φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Πόρτο. Ποιες οι αναμνήσεις του από εκείνο το ματς (video).




Ο Λιονέλ Μέσι έχει ακόμα αρκετά χρόνια σπουδαίας μπάλας μπροστά του όντας μόλις 25 ετών, όμως το εντυπωσιακό με την περίπτωσή του συνίσταται στο γεγονός πως είναι τους πλέον "έμπειρους" φορ των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Αιτία φυσικά ότι ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία στα χρώματα της Μπαρτσελόνα, με την 16ης Νοεμβρίου να είναι μάλιστα μία ξεχωριστή ημερομηνία για αυτόν καθώς κλείνει σήμερα 10 χρόνια από την ημέρα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά για λογαριασμό των "μπλαουγκράνα".


Αυτό έγινε στις 16 Νοεμβρίου 2003 σε φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Πόρτο στην Πορτογαλία, με τον Αργεντίνο σούπερ σταρ να καταθέτει τις αναμνήσεις του στην εκπομπή "Porta 104" του τηλεοπτικού σταθμού της Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο ξεχωριστού επεισοδίου για αυτόν με τίτλο "El dia que va debutar el 10".

"Η 16η Νοεμβρίου 2003 είναι μία πολύ σημαντική ημερομηνία για μένα γιατί τότε κατάφερα να κάνω πραγματικότητα το όνειρο των παιδικών μου χρόνων. Ήταν μία χαρούμενη ημέρα για μένα.

Πάλεψα σκληρά για να έρθει αυτή η στιγμή και ήταν κάτι πραγματικά ξεχωριστό", δήλωσε αρχικά ο Μέσι, για να αποκαλύψει κατόπιν το παρασκήνιο πίσω από την συμμετοχή του.






"Θυμάμαι ότι προπονούμασταν με την ομάδα νέων και μόλις τελείωσε η προπόνηση, ένας από τους προπονητές της ακαδημίας, Γιόσεπ Κόλομερ, μου είπε πως θα ταξίδευα με την πρώτην ομάδα.

Μου είπε να πάω και να απολαύσω το παιχνίδι και την εμπειρία αλλά ότα θα επέστρεφα να συγκεντρωθώ στην ομάδα Νέων. Πιστεύω ότι 10 χρόνια μετά συνεχίζω να είμαι το ίδιο άτομο. Βλέπω τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, αν και έχω μεγαλώσει και έχω μάθει πως να αξιολογώ πράγματα".

Το ντεμπούτο του Μέσι στη Μπαρτσελόνα (16/10/03) από texniti πηγη:sport24

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *