Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Πάγκαλου περί παρακολουθήσεων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και η εις βάρος του μήνυση από δικηγόρο που είχαν ως αποτέλεσμα οι ισχυρισμοί του. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα.

Αφορμή αποτέλεσε η μήνυση του Αγη Τάτση. Ο δικηγόρος Αθηνών με τη μήνυση που υπέβαλλε ζητά την ποινική δίωξη του κ. Πάγκαλου για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως έκθεση της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων και η παραβίαση μυστικών της Πολιτείας. Μάλιστα ο κ. Τάτσης, ο οποίος θα κληθεί πρώτος σε κατάθεση για την εισαγγελική έρευνα, είχε επισημάνει στη μήνυσή του πως είτε είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί του πρώην υπουργού, είτε όχι, αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Ο «θύελλα» ξέσπασε όταν ο κ. Πάγκαλος, με αφορμή δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για παρακολουθήσεις και από την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, είχε κάνει αποκαλύψεις σχετικά με την αντίστοιχη δράση της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός είχε αναφέρει πως η υπηρεσία είχε καταφέρει να παρακολουθήσει τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και εκείνον στην Αγκυρα.

Πάντως, την Πέμπτη ο κ. Πάγκαλος δήλωσε «Αν αποδειχθεί ότι είμαι πράκτορας, να πάω φυλακή», αντιδρώντας με τον τρόπο του στη μήνυση που δέχθηκε.



πηγή:iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *