Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Στην καναδική βουλή το θέμα της χρηματοδότησης της αστυνομίας από την Ελληνικός Χρυσός

Το μείζον ηθικό ζήτημα που ανακύπτει μετά από τηναποκάλυψη του koutipandoras.gr στις 24 Οκτωβρίου, ότι Eldorado Gold και Ελληνικός Χρυσός χρηματοδοτούν στο πλαίσιο της λεγόμενης «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» τα σώματα ασφαλείας, θα θέσει στην καναδική κυβέρνηση ο ελληνοκαναδός βουλευτής και πρώην υπουργός Τζιμ Καρύγιαννης, με σκοπό να επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας της εταιρίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Καρύγιαννης μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία» για το ζήτημα είπε: «αναρωτιέμαι αν αυτό ξεπερνά τους ηθικούς φραγμούς» και εξέφρασε την έκπληξή του για τις διώξεις που υφίστανται οι αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού στη βορειοανατολική Χαλκιδική. Επιπλέον, ο βουλευτής εξήγησε ότι το κόμμα του επιχείρησε να περάσει νομοσχέδιο που θα ορίζει τους ηθικούς κανόνες για τον τρόπο λειτουργίας των καναδικών μεταλλευτικών εταιριών, όπως η Eldorado, στο εξωτερικό.

Ο ίδιος, είχε επισκεφθεί το περασμένο καλοκαίρι τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός και αργότερα δημιούργησε στην προσωπική του ιστοσελίδα έναν χώρο συλλογής υπογραφών κατά της δραστηριότητας της εταιρίας. Σε αυτήν τόνιζε: «Οι υπογράφοντες δηλώνουμε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τη λειτουργία της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και της Eldorado Gold στην Ελλάδα και διά της παρούσης ζητούμε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά, τον πρωθυπουργό του Καναδά κ. Χάρπερ και τους κκ. Νορμ Πίτσερ, επικεφαλής εργασιών, και Πολ Ράιτ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Mines, να απαιτήσουν από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και την εταιρεία Eldorado Gold να σταματήσουν αυτήν την οικολογική καταστροφή».


πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *