Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στην Πέλλα

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών και με ευρύτερο περιεχόμενο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης υποδέχθηκε και ξενάγησε στις τοπικές υπηρεσίες τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριο Γεωργακόπουλο την περασμένη Κυριακή 27/10. Στο πλαίσιο της επίσκεψης οργανώθηκε μία ειδική συνάντηση στις νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών. Αξίζει να τονίσουμε ότι είναι πρώτη φορά που επισκέπτεται Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος την Πέλλα. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδας Ιωάννης Καραλιάς και ο υπασπιστής του Κοσμίδης Θεόδωρος, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιος Παυλίδης και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας Ζώης Γιώτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, η ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση περιστατικών εκτάκτου ανάγκης. Η φετινή περίοδος αντιπυρικής προστασίας των δασικών και περιαστικών οικοσυστημάτων εξελίχθηκε πολύ καλά, με άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών σε όλα τα περιστατικά. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έγκαιρη και κατάλληλη προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Τον περασμένο Μάιο εξάλλου είχε πραγματοποιηθεί η άσκηση προετοιμασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013», με κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων, στη δασική περιοχή του Ελευθεροχωρίου και πλησίον της κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος στην Πέλλα και να έχουμε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση με την παρουσία και άλλων εξαιρετικών αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι απαιτείται να είμαστε σε ετοιμότητα και να βελτιώνουμε συνεχώς το επιχειρησιακό μας επίπεδο. Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης εξάλλου, επιβάλλει μία διαφορετική φιλοσοφία στη συνεργασία των δημόσιων υπηρεσιών. Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους μπορούμε να παρέμβουμε συλλογικά και να βελτιώσουμε την ποιότητα και τις συνθήκες ζωής για όλους μας».


πηγή:edessanews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *