Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«Η κεντρική θέση δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ»

Τη διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετεξέλιξή του σε ενιαίο κόμμα επισημαίνει με δηλώσεις του ο Γιάννης Δραγασάκης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, σημειώνοντας πως από ένα σημείο και πέρα, αυτό που δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι ό,τι λέει ο καθένας, διότι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι σε τι δεσμεύεται η κεντρική του θέση».

Επίσης, ο κ. Δραγασάκης, τόνισε
ότι το νέο πρόγραμμα που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει εκλογικό, αλλά και κυβερνητικό χαρακτήρα, θα περάσει από όλα τα όργανα και θα αποτελεί δέσμευση. «Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε παρεμβάσεις αυτού του τύπου, για να έχουν αποτέλεσμα. Ο Μανώλης Γλέζος οφείλει να πάρει πρωτοβουλία και η κεντρική επιτροπή στην οποία ανήκει, να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα» υπογράμμισε.

Παράλληλα, σε ερώτηση σχετικά με το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι «είναι ένα ενδιαφέρον άρθρο. Αποτελεί περισσότερο μια προσωποποίηση του αδιεξόδου της επίσημης πολιτικής στην Ελλάδα. Τι μας λέει ο κ. Σημίτης; Ότι πριν δεν μπορούσε να γίνει διαπραγμάτευση. Ήταν νωρίς. Τώρα είναι αργά να κάνουμε διαπραγμάτευση. Άρα πότε πρέπει να γίνει; Δεύτερο ερώτημα. Εκτιμά ο κ. Σημίτης ότι αυτή η Βουλή μπορεί να ψηφίσει και άλλα μέτρα; Διότι το μνημόνιο προβλέπει και άλλα μέτρα… Επομένως, βλέπω ότι αυτό το άρθρο περισσότερο περιγράφει ένα αδιέξοδο, παρά μια λύση».

Ο κ. Δραγασάκης περιγράφει επίσης τις τρεις εκδοχές σχετικά με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ειδικότερα επισημαίνει ότι «υπάρχουν τρεις εκδοχές. Η μια είναι η διαπραγμάτευση με συναίνεση. Αυτό που κάνουν ως τώρα οι κυβερνήσεις. Επειδή υπάρχει τέτοια ασυμμετρία δύναμης, αυτό καταλήγει σε υποταγή.

Το δεύτερο είναι «ή όλα ή τίποτα». Πάμε σε ρήξη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει αυτή η ρήξη και αδιαφορώντας για το αν μπορούμε να τις διαχειριστούμε. Αυτό το απορρίψαμε. Πάμε λοιπόν σε μια διαπραγματευτική λογική, διεκδικητική θα έλεγα, που λέει ότι εμείς λέμε ότι «με αυτή την πολιτική οδηγούμαστε σε καταστροφή, ενώ με μια άλλη πολιτική μπορούμε να διασώσουμε ό,τι μπορούμε και να χαράξουμε μια διαφορετική πορεία».

Διεκδικούμε καταρχάς να γίνει δεκτή αυτή η θέση. Εφόσον δεν γίνει δεκτή, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για ρήξη, αλλά εντός της ευρωζώνης πάντα…».




Πηγή: efsyn.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *