Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Θέλεις να ασχοληθείς δημιουργικά με τις τεχνικές της γραφής, απελευθερώνοντας συγχρόνως τη φαντασία σου; Να εκμεταλλευτείς το ταλέντο σου στη συγγραφή και να προσπαθήσεις να γράψεις το δικό σου μυθιστόρημα, θεατρικό έργο, ή σενάριο; Θέλεις να “ζεις λογοτεχνικά”; 
 
Μάθε να χρησιμοποιείς σωστά τα βασικά στοιχεία γραφής. Ξεπέρασε το συγγραφικό σου μπλοκάρισμα και βελτίωσε τις ικανότητές σου, μέσα απο διαδικασίες αλληλεπίδρασης και σχολιασμού των συμμετεχόντων, υπο την καθοδήγηση του συγγραφέα και σεναριογράφου Αλέξανδρου Ντερπούλη, μέλος της Ενωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και υποψήφιου Διδάκτορα στο τμήμα Δημιουργιήκής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 
 
Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής είναι μια νέα πρόταση πάνω στις τεχνικές γραφής, έκφρασης και επικοινωνίας μέσω του γραπτού λόγου. Ξεκινάμε με την πεποίθηση ότι όλοι μπορούν να γράψουν αρκεί να το θέλουν πραγματικά. Η συγγραφή είναι τέχνη, η οποία προϋποθέτει τεχνική, που μαθαίνεται και εξελίσσεται συνεχώς. Πέρα απο τις κλασσικές μορφές διδασκαλίας και σεμιναριακής παρακολούθησης, κάθε συμμετέχων αντιμετωπίζεται ως επαγγελματίας συγγραφέαςανεξάρτητα από την κύρια επαγγελματική του ενασχόληση. Σκοπός μας είναι να ακολουθησουμε μια διαφορετική πορεία σκέψης και “λογοτεχνικής” αντιμετώπισης της ζωής, μέσα απο ένα σύστημα που στηρίζεται στη διαμόρφωση αληθοφανών χαρακτήρων, στέρεης δομής του κειμένου, ζωντανών διαλόγων και έντεχνης καταγραφής της πραγματικότητας. 
 
Στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής εξερευνούμε χωρίς όρια καικανόνες με σεβασμό όμως στην εργασία, τον κόπο και την προσωπικότητα του ατόμου. Χωρίς να λείπει η σοβαρότητα στο αντικείμενο εργασίας, σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του Εργαστηρίου παίζει το χιούμορ και η θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων, ανθρώπων και καταστάσεων. Επιχειρούμε μια καθ’όλα βιωματική συγγραφική δραστηριότητα που ανοίγει νέους δρόμους στην φαντασία και στην καθημερινή ενασχόληση με τη γραφή και το λόγο.Επιπλέον, μέσα απο διαδικασίες αλληλεπίδρασης και σχολιασμού στις εργασίες όλων των συμμετεχόντων επιτυγχάνεται ποικιλία απόψεων και λύσεων σε προβλήματαπου προκύπτουν κατά τη διάρκεια της συγγραφής. Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής απευθύνεται σε ενήλικους άνδρες και γυναίκες που, αν μη τι άλλο, «νοιάζονται για την υστεροφημία τους». 
 
Σε αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να σκεφτούν και να γράψουν ο,τιδήποτε μπορεί να κοινοποιηθεί στους σύγχρονους αλλά και κληροδοτοθεί στους επερχόμενους,είτε αυτό είναι μυθιστόρημα, είτε διήγημα, είτε θεατρικό έργο, είτε σενάριο. Με την πείρα των 7 προηγούμενων πετυχημένων χρόνων λειτουργίας του , συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, ξεκινάει κι αυτή τη χρονιά κύκλους σεμιναρίων που αφορούν στο μυθιστόρημα-διήγημα, κινηματογραφικό-τηλεοπτικό σενάριο και θεατρικό κείμενο.Όπως πάντα προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησης σε τμήματα (2-6 άτομα), σε ιδιωτικές ή on line (μέσω skype) συναντήσεις, πρωινές ή απογευματινές ώρες.
 
Ήδη πραγματοποιούνται προσωπικά ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 2103640880 και 6976179319 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@nterpoulis.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *