Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Δείτε το συναρμολογούμενο σπίτι σχεδιασμένο από το 1945 (pics & vid)

O Jean Prouve υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές του 20ου αιώνα.



Ο αυτοδίδακτος αρχιτέκτονας , σχεδιαστής και μηχανικός γεννήθηκε στο Νανσί της Γαλλίας το 1901 και απεβίωσε το 1984. Καινοτόμησε με τη χρήση ελαφρύ χάλυβα σε έπιπλα αλλά και στην αρχιτεκτονική και πειραματίστηκε με ελαφριές πτυσσόμενες δομές που ήταν μπροστά από την εποχή του.


Στο Design Miami που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, η Galerie Patrick Seguin παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά, ένα από τα δύο επιζώντα σπάνια προκατασκευασμένα δωμάτια σχεδιασμένα από τον Jean Prouve το 1945.

Το 64 τ.μ. συναρμολογούμενο δωμάτιο, είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό μεταλλικό σκελετό με ξύλινη οροφή και πατώματα και αναπτύχθηκε από τον Prouve για να βοηθήσει τον πληθυσμό της Γαλλίας ύστερα από την καταστροφή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.









http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS

www.ialmopia.gr/search/label/VIDEOS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *