Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Δεύτερος πίθηκος στο διάστημα από την Τεχεράνη

Πίθηκος, του οποίου το όνομα είναι Φαργκάμ, ταξίδεψε στο διάστημα μέσα σε πύραυλο που χρησιμοποιεί υγρό καύσιμο για πρώτη φορά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Στην συνέχεια επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με τον τόπο απ΄όπου πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση.

"Συνολικά, αυτός είναι ο δεύτερος πίθηκος που στέλνεται στο διάστημα και επιστρέφει απόλυτα υγιής στο Ιράν. Συγχαίρω τον Ηγέτη, τους επιστήμονες και το έθνος», έγραψε ο ιρανός πρόεδρος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ το Ιράν ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι έστειλε έναν πίθηκο στο διάστημα. Η Τεχεράνη έθεσε για πρώτη φορά σε τροχιά δορυφόρο τον Φεβρουάριο του 2009. Ενα χρόνο μετά, ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχώς δοκιμή εκτόξευσης ρουκέτας στο διάστημα που μετέφερε ένα ποντίκι, μία χελώνα και σκουλίκια.

Η Τεχεράνη απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι το διαστημικό της πρόγραμμα έχει στρατιωτικούς σκοπούς και την κατηγορεί ότι επιχειρεί να εμφανίσει τα επιστημονικά επιτεύγματα του Ιράν ως επιθετικότητα.




πηγή:ΑΠΕ-ΑΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *