Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Κρούσματα ρατσισμού,σε οπαδούς της Εθνικής και του Ολυμπιακού

Τόσο η FIFA όσο και η UEFA είναι ευαίσθητες, αλλά παράλληλα και αυστηρές σε θέμα ρατσισμού στα γήπεδα και για τον λόγο αυτό... χτυπάει το καμπανάκι για δύο περιστατικά επί Ελληνικού εδάφους!
Σύμφωνα με το δίκτυο FARE (Football against racism in Europe), το οποίο δουλεύει για τις δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές αρχές και δραστηριοποιείται στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων στα γήπεδα, ανέφερε περιστατικά που αφορούν την Ελλάδα και γίνεται λόγος ακροδεξιές συμπεριφορές.

Το άμεσο συμβάν αφορά τον πρώτο αγώνα μπαράζ της Ελλάδας με τη Ρουμανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Σύμφωνα με την έκθεση που θα διαβιβαστεί και στην ΟΥΕΦΑ γίνεται αναφορά σε ναζιστικούς χαιρετισμούς που πραγματοποίησαν Έλληνες οπαδοί, κατά τη διάρκεια του ελληνικού εθνικού ύμνου.

Το δεύτερο άμεσο περιστατικό αφορά τον αγώνα για τους ομίλους του Champions League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπενφίκα, που έγινε στις 6 του περασμένου μήνα κι όπως τονίζεται οπαδοί του Ολυμπιακού εμφάνισαν υλικό με ακροδεξιό περιεχόμενο, κάτι για το οποίο επίσης θα ενημερωθεί η ΟΕΥΦΑ!

Τέλος, όσον αφορά το έμμεσο περιστατικό, έχει να κάνει με την αναμέτρηση της Λάτσιο κόντρα στην Τζένοα,όταν μερίδα οπαφών των Ρωμαίων εμφάνισαν ένα πανό συμπαράστασης για την Χρυσή Αυγή.  

πηγή:ΕΞΠΡΕΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *