Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Υπογράφεται στη Λοζάνη η Συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμών (Σαν σήμερα 17/1)

1997Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι υπέγραψαν την επίσημη συμφωνία για τη Χεβρώνα και η παλαιστινιακή σημαία αναρτήθηκε σε κυβερνητικό κτίριο, ενώ οι Ισραηλινοί στρατιώτες αποχώρησαν από τα φυλάκια και η πόλη παραδόθηκε στην παλαιστινιακή αυτοδιοίκηση μετά από 30 χρόνια ισραηλινής κατοχής. Το Ισραήλ θα διατηρούσε την κυριαρχία στο ένα πέμπτο της περιοχής για να προστατεύσει τους 400 Εβραίους εποίκους.

1923Υπογράφεται στη Λοζάνη η Συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμών, αιχμαλώτων και πολιτικών ομήρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

1991Ξεκινά η επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου», κατά την οποία οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους επιτίθενται εναντίον του Ιράκ.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 17/1
 
1927 Η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Eartha Kitt (Eartha Mae Keith 1927-2008) γεννήθηκε στο Νορθ της Νότιας Καρολίνας. Έγινε γνωστή για τον ιδιαίτερο τρόπο που τραγουδούσε και για την εκρηκτική προσωπικότητα της. Μας είναι ιδιαίτερα γνωστή από την ξεχωριστή ερμηνεία της στο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι "Santa Baby". Την δεκαετία του '60 πήρε τον ρόλο της Catwoman στην τηλεοπτική σειρά "Batman", αντικαθιστώντας την ηθοποιό Julie Newmar. Από το 1948 πρωταγωνίστησε σε πάνω από τριάντα πέντε ταινίες, δεκαπέντε τηλεοπτικές σειρές, είκοσι έξι θεατρικές παραστάσεις, περισσότερες από αυτές στο Broadway. Κυκλοφόρησε συνολικά δεκατρία άλμπουμ. Κέρδισε τρία Annie Awards και δύο Emmy Awards. Από το 1960 το δικό της αστέρι υπάρχει στο Hollywood Walk of Fame. Ο Orson Welles την είχε περιγράψει ως "μία από τις πιο συναρπαστικές γυναίκες στον κόσμο".

1948 Ο Βρετανός μουσικός και τραγουδοποιός Mick Taylor (Michael Kevin Taylor) γεννήθηκε στο Ουέλουιν Γκάρντεν Σίτι της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του ως κιθαρίστας στους The Rolling Stones από το 1969 έως το 1974. Αγαπούσε την blues, rhythm & blues και rock & roll μουσική και ήταν δεξιοτέχνης στην τεχνική slide.


Αθλητισμός 17/1
 
17/1/2009    Η χρυσή ολυμπιονίκης των 20000 βάδην το 2004, Αθανασία Τσουμελέκα, ανακοινώνει την αποχώρησή της από τον πρωταθλητισμό, όταν βρίσκεται θετική στην ουσία ερυθροποιητίνη σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα που είχε δώσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στις 6/8/2008. Η IAAF θα επιβάλει στην αθλήτρια διετή αποκλεισμό στις 16/4/2009.

17/1/2009    Ο 58χρονος παλαίμαχος τερματοφύλακας της Δόξας Δρυμού και φίλαθλος του Ηρακλή, Σωτήρης Σεραφείμ, πεθαίνει στο Καυτανζόγλειο Στάδιο από ανακοπή καρδιάς, όταν με τη λήξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Ηρακλή – ΑΕΚ προσπάθησε να αποτρέψει φιλάθλους του «Γηραιού» να συμμετάσχουν στα επεισόδια που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *