Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η λύση Στουρνάρα για τα χρέη του ΠΑΟΚ

Διαβάστε ποιο είναι το πλάνο για το οποίο ζητά την έγκριση από την τρόικα και ήδη έχει ενημερωθεί ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο Φεβρουάριος πλησιάζει και οι πρώτες από τις ουκ ολίγες (42 συνολικά ξεχωριστές περιπτώσεις) προσφυγές που είχε κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε πολιτικά δικαστήρια για να “παγώσει” τα χρέη της προς το δημόσιο θα αρχίζουν να εκδικάζονται.

Κατά συνέπεια, ο χρόνος πιέζει για λύση και ο Ιβάν Σαββίδης περιμένει την υλοποίηση των κυβερνητικών υποσχέσεων για ρύθμιση που θα δώσει τη δυνατότητα στην “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ να απαλλαγεί από το πιο σημαντικό της πρόβλημα.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το υπουργείο Οικονομικών και δέχεται συνεχή ενημέρωση από στενή συνεργάτιδα του Γιάννη Στουρνάρα για την πορεία των επαφών με την τρόικα, η οποία πρέπει να δώσει το τελικό “οκ”.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει στείλει στην τρόικα μία επιστολή με την οποία εξηγεί ποιο είναι το πλάνο του για να αποπληρώσουν τα χρέη τους-και κατά συνέπεια να μπουν χρήματα στα ταμεία του κράτους-ανώνυμες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αυτό που προτείνει είναι, στον ήδη υπάρχοντα νόμο για ρύθμιση χρεών, να γίνει μία τροποποίηση με την οποία θα δίνεται μπόνους σε όποια εταιρία εξοφλήσει άμεσα την οφειλή της πληρώνοντας το πρωτογενές χρέος της και ένα πολύ μικρό ποσοστό των προστίμων σε μετρητά (σύμφωνα με τους συμβούλους του υπουργείου Οικονομικών, δεν μπορούν να εξαλειφθούν εντελώς τα πρόστιμα γιατί σε μία τέτοια περίπτωση χάνεται η αξία της έννοιας πρόστιμο και δίνεται το πάτημα να μην πληρώνονται μελλοντικά σε καμία περίπτωση).

Μ' αυτό τον τρόπο ο Σαββίδης με ένα ποσό λίγο πάνω από τα 11,5 εκ. ευρώ θα μπορέσει να ξεμπερδέψει μία και καλή με τα χρέη του ΠΑΟΚ.

Η πλευρά της κυβέρνησης περιμένει την έγγραφη απάντηση της τρόικας, ωστόσο τα υψηλόβαθμα στελέχη της εκτιμούν πώς θα δοθεί το “οκ”, αφού θα προτείνεται και ένα όριο στην οφειλή προκειμένου να μην εκμεταλλευτούν μία τέτοια ρύθμιση πολύ μεγάλες εταιρίες.



πηγή:sport24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *