Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«Περαίωση» περιουσίας μόνο με υψηλό συντελεστή

Απορρίπτουν την «περαίωση περιουσίας» με χαμηλό φορολογικό συντελεστή στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το πώς αποτιμούν την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Τραπέζης Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας για την «περαίωση περιουσίας» με φορολόγηση των αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων με μικρό συντελεστή, στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έκαναν θετικές αναφορές.

Εκφράζοντας προσωπικές απόψεις ξεκαθάρισαν πάντως πως αντί για φορολογικό συντελεστή 5% - 10% που πρότεινε ο κ. Σάλλας μιλώντας προχθές σε εκδήλωση του ΣΕΒ θα έπρεπε να εφαρμοσθεί συντελεστής 25%, ήτοι όσος ήταν ο μέσος φορολογικός συντελεστής των τελευταίων ετών.

Μια περαίωση περιουσίας με συντελεστή 5% - 10% θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα 10 δισ. ευρώ στο Δημόσιο, ωστόσο με συντελεστή 25% τα έσοδα αυτά θα μπορούσαν να ανέλθουν έως και στα 25 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η τρόικα απορρίπτει κάθε μορφή περαίωσης και η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει άλλη φοροαμνήστευση.




ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *