Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η Ισλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που νομιμοποιεί τις εκτρώσεις (Σαν σήμερα 28/1)

1995 οι κροατικές δυνάμεις της Βοσνίας επιτέθηκαν στο Μπίχατς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες Σέρβοι στρατιώτες και να συλληφθούν πολλοί αιχμάλωτοι.

1976 Η δημοτική γλώσσα καθιερώνεται επισήμως στην εκπαίδευση και στη δημόσια διοίκηση, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Παιδείας, Γεώργιου Ράλλη.

1986 Το διαστημικό λεωφορείο «Τσάλεντζερ» εκρήγνυται στον αέρα, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και τα έξι μέλη του πληρώματος.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 28/1
 
1943
Ο Βρετανός μουσικός Dick Taylor (Richard Clifford Taylor) γεννήθηκε στην πόλη Dartford της κομητείας Κεντ της Αγγλίας. Υπήρξε μπασίστας των The Rolling Stones στα πρώτα τους βήματα το 1962. Άφησε το συγκρότημα για να τελειώσει τις σπουδές του στο Art College. Στα τέλη του 1963 σχημάτισε τους The Pretty Things.


 

Αθλητισμός 28/1
 
27/1/1996    Ο Haile Gebrselassie σημειώνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 5000μ με 13'.10''.98

27/1/1965    Η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό με 0-4. Έντεκα χρόνια μετά, στις 4/1/76, ο ΠΑΟΚ θα πάρει τη ρεβάνς μέσα στο Καραϊσκάκη με 4-0 στη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού, κατά την οποία ο Γιώργος Κούδας θα σκοράρει δύο γκολ, ενώ τα άλλα δύο θα πετύχουν οι Χρήστος Τερζανίδης και Νέτο Γκουερίνο. Η ήττα στον δεύτερο αυτό αγώνα ήταν η αφορμή να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία των ερυθρολεύκων και ο Βικ Μπάκιγχαμ

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *